Στα Πουλάτα μια από τις τέσσερις νέες παιδικές χαρές του Δήμου Σάμης!

Μια ευχάριστη είδηση για τα Πουλάτα προέκυψε κατά την πρόσφατη, δια περιφοράς, 11η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 64789/18-9-2019 πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο « Ειδική Επιχορήγηση των Δήμων οι οποίοι έχουν συσταθεί δυνάμει του άρθρου 154 του Ν. 4600/2019», ο Δήμος Σάμης δύναται να υποβάλει πρόταση που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την «Προμήθεια και Τοποθέτηση Παιδικών
Χαρών» με σκοπό την ασφαλή και εποικοδομητική ψυχαγωγία των παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Σάμης κ. Γεράσιμος Μονιάς – Νέτης κοινοποίησε στο σώμα την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία προτείνεται η προμήθεια τεσσάρων παιδικών χαρών εμβαδού 120 τ.μ. ώστε να τοποθετηθούν στις Τοπικές Κοινότητες:

1. Κομιτάτων, Δημοτικής Ενότητας Ερίσου
2. Μεσοβουνίων, Δημοτικής Ενότητας Ερίσου
3. Αντυπάτων, Δημοτικής Ενότητας Πυλάρου
4. Πουλάτων, Δημοτικής Ενότητας Σάμης

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 85.000€.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση και κατόπιν διαλογικής συζήτησης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση της μελέτης που αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση τεσσάρων παιδικών χαρών σε ισάριθμα χωριά του Δήμου μας, μεταξύ των οποίων και στα Πουλάτα. Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι καταψήφισε την πρόταση μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος, όχι όμως λόγω διαφωνίας ως προς το περιεχόμενό της, αλλά για την διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για μια ευχάριστη είδηση, εν μέσω της γενικότερης κατήφειας που εχει προκαλέσει σε όλους μας η επέλαση του κορονοϊού, που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των Πουλάτων. Υπενθυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2015 συνεργείο του ενιαίου τότε Δήμου Κεφαλλονιάς είχε ξηλώσει την παλαιά παιδική χαρά του χωριού μας, καθώς είχε κριθεί ότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: poulatakefalonias.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις