Κτηνοτρόφοι προς Υπουργό Γεωργίας : Χρειαζόμαστε βοήθεια

Κτηνοτρόφοι προς Υπουργό Γεωργίας : Χρειαζόμαστε βοήθεια

O Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης συμμετέχοντας ενεργά ως μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (Σ.Ε.Κ.), του μεγαλύτερου εθνικού φορέα που εκφράζει το σύνολο των Κτηνοτρόφων της χώρας, ενημερώνει ότι ο Σ.Ε.Κ. απέστειλε εναγώνια έκκληση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη ζητώντας να στηρίξει την Κτηνοτροφία εν μέσω της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Αφορμή της επιστολής υπήρξε το γεγονός ότι με την έλευση της πανδημίας τα προβλήματά που αντιμετωπίζει η Κτηνοτροφία επιτάθηκαν και έγιναν ασφυκτικά ενώ είναι σήμερα αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγή πολύτιμων προϊόντων για τη διατροφή του λαού.

Ως γνωστόν, η πλειοψηφία των Κτηνοτρόφων που έχουν απομείνει στο δύσκολο έργο της παραγωγής γάλακτος, τυριών και γαλακτοκομικών, κρέατος και άλλων προϊόντων αγροδιατροφής είναι άνω των 55 χρόνων, δουλεύοντας 20 ώρες το 24/ωρο (τάισμα ζώων, άρμεγμα, φαρμακευτική αγωγή, γέννες, κλπ). Η αγορά αρνιών και κατσικιών έχει σχεδόν παγώσει και για όσα αμνοερίφια πωλούνται οι τιμές παραγωγού που ζητούνται είναι εξευτελιστικές. Επιπλέον οι πληρωμές γάλακτος φρενάρουν ενώ οι πληρωμές επιταγών μεταφέρονται ακόμη και ένα χρόνο μετά.

Αναμφισβήτητα οι Κτηνοτρόφοι χρειάζονται βοήθεια. Ως ένα πρώτο άμεσο, δίκαιο και αναγκαίο μέτρο στήριξης, να ενταχθούν στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ. ) βοήθειας της καταβολής των 800€ και οι Αιγοπροβατοτρόφοι , Αγελαδοτρόφοι και Βοοτρόφοι που παρέδωσαν και παραδίδουν γάλα και κρέας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛ.Γ.Ο., όπως εντάχθηκαν και οι αλιείς. Επίσης να ενταχθούν σαν δικαιούχοι των 800€ και οι παραγωγοί που έχουν καθετοποιήσει την παραγωγή τους.

Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις