Παράσταση διαμαρτυρίας για την αποψίλωση του εξοπλισμού της ΜΕΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την ώρα που κορυφώνεται η απαράδεκτη επικοινωνιακή πολιτική κυβέρνησης και Βουλευτή, ότι η χώρα και ο νομός μας είναι θωρακισμένοι απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, μεθόδευσαν εν κρυπτώ και με την διαδικασία της επίταξης, την αποψίλωση του εξοπλισμού της ΜΕΘ του ΓΝ.Ν. Αργοστολίου και «άρον – άρον» τον φόρτωσαν για άλλη μονάδα υγείας της χώρας.
Η, εδώ και χρόνια με δωρεά, σύγχρονα κατασκευασμένη και πλήρως εξοπλισμένη με μηχανήματα και ειδικό εξοπλισμό Μ.Ε.Θ., δεν στελεχώθηκε ποτέ με το απαραίτητο ειδικό Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, ακριβώς γιατί στην «ανάπτυξή» τους δεν χώραγε ποτέ να λειτουργήσει. Αντίθετα έχει συστηματικά μεθοδευτεί (ιδιαίτερα επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ), ο εξοπλισμός της να δοθεί σε άλλα νοσοκομεία. Σήμερα με αφορμή τις τεράστιες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού παίρνουν αυτόν τον εξοπλισμό, διαλύοντας κάθε προοπτική να λειτουργήσει η ΜΕΘ στο νομό μας. Αντί να στηριχτεί η πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας με προσωπικό και μέσα και μάλιστα μπροστά στον κίνδυνο να επεκταθεί η επιδημία και στο νομό μας, αντί να λειτουργήσει επιτέλους η ΜΕΘ και να αποτραπεί σήμερα και αύριο η κινητικότητα των ασθενών, γίνεται το ακριβώς αντίθετο, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις στα άλλα νοσοκομεία της χώρας.
Η Σημερινή Κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες αφού, με τις «ξαναζεσταμένες» εξαγγελίες για «έκτακτες προσλήψεις» 2.000 επικουρικών, με τις παραινέσεις περί «ατομικής ευθύνης» και με την μετάγγιση μέσων-εξοπλισμού και προσωπικού από την μια μονάδα υγείας στην άλλη, επιχειρεί να κρύψει τη γύμνια που δημιούργησε η χρόνια αντιλαϊκή πολιτική «κόστους – οφέλους» της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Αυτή η πολιτική χρόνια τώρα απαξιώνει με σχέδιο την δημόσια υγεία, προκειμένου να πάρει κεφάλι η ιδιωτική και, η μείωση του κόστους, να τροφοδοτήσει την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, σήμερα «δείχνει το δόντια της» απειλώντας θανάσιμα το λαό.
Ακόμα και τώρα, εκτός από τις σημερινές τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας και στις παραμονές της έξαρσης στην εξάπλωση του κορονοϊού που προβλέπουν όλοι οι επιστήμονες, δεν λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και τη διαχείριση των επιπτώσεων από την επιδημία.
Εδώ και τώρα ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης πρέπει να αποτρέψει αυτήν την προοπτική ολοκληρωτικής διάλυσης της ΜΕΘ. Να συνδυάσει τα μέτρα προφύλαξης από την επιδημία με την απαίτηση από την κυβέρνηση για ανοικτή προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, (γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού). Να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και τεχνικά μέσα και να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα υγείας δωρεάν, είτε αφορούν την επιδημία είτε άλλες νόσους, είτε χρειάζονται νοσηλεία στις μονάδες Υγείας είτε στο σπίτι.
Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει σήμερα 13/3/2020 στις 13.00, παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του Γ.Ν.Ν.Αργοστολίου.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 13/3/2020 Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις