Απάντηση σε επιστολή του Κέντρου Υγείας Σάμης

Σε χτεσινό μας ρεπορτάζ για το Κέντρο Υγείας Σάμης, με τίτλο

“Κέντρο Υγείας Σάμης: Διαμορφώνεται θάλαμος – εξεταστήριο για ύποπτα για κορωνοϊού κρούσματα.

γράψαμε τα εξείς:
“Ξεκίνησε σήμερα στο Κ.Υ. Σάμης, με τη συνδρομή του Δήμου Σάμης, η διαμόρφωση ειδικού χώρου – εξεταστηρίου,, για τυχόν ύποπτα  για κορωνoϊό κρούσματα.
Ο χώρος θα είναι εξοπλισμένος με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και απομονωμένος από το υπόλοιπο κτήριο.
Εκεί θα γίνονται οι εξετάσεις των τυχών κρουσμάτων, αφού πρώτα προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του ύποπτου κρούσματος με το Κ.Υ. και αναφέρει τα συμπτώματα στον γιατρό.
Ύστερα από αυτό αν χρειάζεται θα εξετάζεται και θα  παραπέμπενται μέσω ΕΚΑΒ, στο Νομαρχιακό νοσοκομείο, στο Αργοστόλι.

Ταυτόχρονα, διαμορφώνεται θάλαμος, για τον εξετάζοντα ιατρό, που θα τίθεται σε απομόνωση, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, από το Παστέρ, για τον εξεταζόμενο ασθενή.
Η είσοδος για τους χώρους αυτούς, θα είναι ξεχωριστή από το υπόλοιπο Κέντρο Υγείας.
Κλείνοντας να υπογραμμίσουμε, πως για αντεπεξέλθει το Κ.Υ. Σάμης, στην έκτακτη και πολύ σοβαρή κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί, χρειάζεται άμεσα η στελέχωσή του, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Τάσος Καβαλλιεράτος.”

Στην παράγραφο, Εκεί θα γίνονται οι εξετάσεις των τυχών κρουσμάτων, αφού πρώτα προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του ύποπτου κρούσματος με το Κ.Υ. και αναφέρει τα συμπτώματα στον γιατρό. Ύστερα από αυτό αν χρειάζεται θα εξετάζεται και θα  παραπέμπενται μέσω ΕΚΑΒ, στο Νομαρχιακό νοσοκομείο, στο Αργοστόλι.”, η φράση αφού πρώτα προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του ύποπτου κρούσματος με το Κ.Υ. και αναφέρει τα συμπτώματα στον γιατρό”, προστέθηκε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία .
 αγροτικής γιατρού με συγγενικό μας πρόσωπο, την οποία μας  την μετέφερε και την συμπληρώσαμε.
Ακολούθησε η παρακάτω επιστολή απάντηση από το Κ.Υ. την οποία και επισυνάπτουμε.
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απάντηση σε άρθρο του κ.Τάσου Καβαλλιεράτου
σχετικά με το Κ.Υ. Σάμης.
 
Το άρθρου του κ. Τάσου Καβαλλιεράτου με τίτλο: “Κ.Υ. Σάμης – Διαμορφώνεται θάλαμος – εξεταστήριο για ύποπτα για κορωνοϊό κρούσματα”, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των συνθηκών του Κ.Υ.
Το Κ.Υ. Σάμης, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν διαθέτει τον ειδικά απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό ούτε και ειδικά απομονωμένο χώρο από το υπόλοιπο κτήριο, ώστε να υποδεχθεί ύποπτο κρούσμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι οδηγίες είναι σαφείς και αναφέρουν:
“για τις ευπαθείς ομάδες: να μείνουν σπίτι όσο γίνεται περισσότερο, και
για τον γενικό πληθυσμό: να μείνουν σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης.
Αν έχουν συμπτώματα να επικοινωνήσουν με ιατρό, πριν επισκεφτούν κάποιο χώρο υγείας -νοσοκομείο”.
 
Για τις υπάρχουσες ελλείψεις έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να γίνουν προσπάθειες κάλυψης αυτών.
Σάμη, 12/3/2020
Εκ της Διευθύνσεως
Απαντάμε λοιπόν στον /στην συντάκτη της επιστολής:
 
Εμείς Πουθενά δεν γράψαμε, πως ο χώρος είναι “εξοπλισμένος”, πουθενά δεν γράψαμε, πως ο χώρος είναι έτοιμος να δεχθεί για εξέταση “ύποπτα για κορονοϊό κρούσματα”
Πουθενά δεν καλέσαμε τον κόσμο να τρέχει από σήμερα με το παραμικρό, στο Κ.Υ. Σάμης.
Τώρα γιατί για τον / την συντάκτη της επιστολής, το ρεπορτάζ μας είναι ανακριβές, μόνο ο ίδιος / ίδια το ξέρει.
Του / της  απαντάμε λοιπόν, πως το ρεπορτάζ μας είναι ακριβέστατο, επιβεβαιώνεται  από τον Διευθυντή του Κ.Υ. Σάμης, κ. Μαρούλη, αλλά και από τον Αντιδήμαρχο Σάμης, κ. Νίκο Ρασσιά, που του ζητήθηκε η συνδρομή για τη διαμόρφωση του χώρου, ανταποκρίθηκε στο αίτημα και έστειλε από χτες δυο υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι και ξεκίνησαν με το βάψιμο του χώρου.
Πρόθεσή μας στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ήταν να αναδείξουμε το θέμα και να τονίσουμε πως μέσα στην “καταιγίδα του κορονωϊού”, στο Κ.Υ. Σάμης, παρά τις τεράστιες ελλείψεις του, που επανειλημμένα από αυτή εδώ τη σελίδα έχουμε αναφέρει, κάτι θετικό πάει να γίνει, για τους κατοίκους της περιοχής για να μην τρέχουν με τον παραμικρό βήχα στο Αργοστόλι.
Ουδεμία σκοπιμότητα από τη μεριά μας, ουδεμία παραπληροφόρηση.
Τάσος Καβαλλιεράτος.Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις