Το Καρναβάλι στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Το 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου «ΡΟΚΚΟΣ ΧΟΪΔΑΣ»,  πιστό στην παράδοση της καρναβαλικής παρέλασης, προετοίμασε και φέτος τη συμμετοχή του. Δημιουργήσαμε άρμα και οργανώσαμε ένα τεράστιο πλήρωμα 165 παιδιών, όχι μόνο του δικού μας αλλά και  άλλων  σχολείων, καθώς όλο και περισσότεροι, κάθε χρόνο, θέλουν να βιώσουν και να μοιραστούν το κέφι μας. Το θέμα της φετινής μας συμμετοχής ήταν η ανακύκλωση.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν ,  όμως, μιας και το κέφι μας είναι αστείρευτο, δεν πτοηθήκαμε. Έτσι, την Παρασκευή 28/2, οργανώσαμε μία πολύ όμορφη αποκριάτικη γιορτή στο σχολείο  και ξεφαντώσαμε με όρους καρναβαλιού, όπως όλα τα χρόνια. Στο τέλος, ζωντανέψαμε με τα χρώματα, την εφηβική τρέλα και τη χαρά μας την πόλη μας, κάνοντας ένα σύντομο πέρασμα από την κεντρική πλατεία μέχρι την πλατεία Καμπάνας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των συμπολιτών μας.

Για την οργάνωση και πραγματοποίηση όλων αυτών που προαναφέρθηκαν πολύτιμη ήταν η συνδρομή πολλών, στους  οποίους οφείλουμε θερμές ευχαριστίες:

Στην  ΚΕΔΗΚΕ, και συγκεκριμένα στον κ. Σπύρο Πεφάνη, στην κ. Εύη Πεφάνη και στην κ. Στάμω Στεργιώτη, που συνεργάστηκαν  μαζί μας για την ολοκλήρωση του άρματος.

Στους συμπολίτες μας κ. Παπαναστασάτο Γεώργιο (ξυλουργό), κ. Μαζαράκη Παναγή και κ. Μαζαράκη Μάκη (συνεργεία αυτοκινήτων και βουλκανιζατέρ αντίστοιχα), που προσέφεραν με πολλή προθυμία και ευγένεια αντικείμενα για το άρμα μας.

Στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου, γιατί αφενός μας εμπιστεύεται αγκαλιάζοντας κάθε μας δράση και αφετέρου μας στηρίζει. Έτσι γονείς προσέφεραν κεράσματα για τον μπουφέ των τμημάτων στην αποκριάτικη γιορτή μας. Επίσης ο κ. Χαράλαμπος Κρεμμύδας προσέφερε αντικείμενα για το άρμα μας, ο κ. Άγγελος Νεόφυτος με προθυμία δέχτηκε να σύρει με όχημά του το άρμα μας κατά την (αναβληθείσα) καρναβαλική παρέλαση της  Κυριακής. Και ο κ. Άγγελος Κωνσταντάκης, που, αφήνοντας της επαγγελματικές του υποχρεώσεις, έσπευσε με πρόδηλο ενδιαφέρον και κέφι να αναλάβει προσωπικά τις εργασίες για το στήσιμο του άρματος σε ειδικά διαμορφωμένη βάση και τρέιλερ, εργασίες που απαιτούσαν πολύωρο κόπο και έξοδα.

Στη Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου, κ. Αλίκη Γαλιατσάτου, γιατί με θέρμη, απόλυτη εμπιστοσύνη και έγνοια ήταν δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια των προετοιμασιών αλλά και της αποκριάτικης γιορτής.

Στο σύλλογο Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου, γιατί ο καθένας με το δικό του τρόπο συνεισέφερε στην οργάνωση της πιο μαζικής εκδήλωσης του Σχολείου μας.

Τέλος, στους μαθητές και στις μαθήτριές μας, που σύσσωμοι και φέτος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή του σχολείου μας στο καρναβάλι. Είναι συγκινητικές, όπως κάθε χρόνο, η προθυμία και η χαρά των παιδιών μας. Συγχρόνως είναι αξιέπαινη και αξιοσημείωτη η, μέσα σε όλη αυτήν την αποκριάτικη ξεφάντωση, υπακοή τους: κανένας μαθητής-καμία μαθήτρια, παρά το ενθουσιώδες κέφι που απαιτεί η γιορτή και η ατμόσφαιρα του καρναβαλιού και παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων, δεν παρεκτρέπεται ούτε των κανόνων συμπεριφοράς ούτε της προκαθορισμένης διαδρομής που ακολουθούνται από την έναρξη έως το πέρας της εκδήλωσης. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, λοιπόν, αποδεικνύουν ότι ξέρουν πώς να σταθούν σε κάθε σχολική μας δράση, δίνοντας κάθε φορά δείγματα του ήθους και των ικανοτήτων τους. Είναι η ψυχή του σχολείου μας και δίχως αυτούς καμία εκδήλωση δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Μας έχουν συγκινήσει και μαγέψει με τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες  (ζωγραφική, μουσική, τραγούδι, λογοτεχνία, video, animation), το χορό, τις θεατρικές ερμηνείες, τις απαγγελίες, τις αθλητικές διακρίσεις, την ενεργό συμμετοχή τους σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Και τώρα μας μετάγγισαν το κέφι και τη ζωντάνια τους, αποδεικνύοντας ότι στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου ξέρουμε την έννοια και της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης. Και του χρόνου με υγεία και χαρά.

Η υπεύθυνη της αποκριάτικης παρέλασης του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου

Σοφία Νεοφύτου, φιλόλογος
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις