Τηρήθηκε και εφέτος το έθιμο της Τυρινής στα Πουλάτα!

Της Τυροφάγου ή Τυρινής σήμερα και στα Πουλάτα τηρήθηκε το έθιμο που θέλει τους κτηνοτρόφους να μοιράζουν στις νοικοκυρές του χωριού μας φρέσκο γάλα, ώστε να παρασκευάσουν τα εδέσματα που επιτάσσει η ημέρα.

Ρυζόγαλα ή αλλιως ρυζάδες όπως τα αποκαλούμε στα μέρη μας, γαλακτομπούρεκα, γαλατόπιτες και τυγανόψωμα με Κεφαλλονίτικη φέτα είχαν την τιμητική τους, την τελευταία Κυριακή πριν την έναρξη της Μεγάλης Τεσσερακοστής.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ολόκληρη η εβδομάδα που σε λίγες ώρες εκπνέει ονομάζεται εβδομάδα της Τυροφάγου ή Τυρινής, καθώς σύμφωνα με την θρησκευτική μας παράδοση απαγορεύεται η κατανάλωση κρέατος, σε αντίθεση με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, ως μια μορφή εισαγωγής στο πνεύμα και στην ουσία της Σαρακοστής.

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Πηγή: poulatakefalonias.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις