Συνάντηση της Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τους νέους διοικητές του Πυροσβεστικού Σώματος

Η αναγκαιότητα λήψης μέτρων πρόληψης, πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τους νέους διοικητές του Πυροσβεστικού Σώματος Ιονίων Νήσων και Κέρκυρας

 Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στην έδρα της Περιφέρειας, ο νέος  Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχος,  Ιωάννης Πανόπουλος και  ο νέος Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας, Πύραρχος, Νίκος Κολοβός.

Η συνάντηση, είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και έγινε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του κ.Πανόπουλου , στη Διεύθυνση της Περιφερειακής Διοίκησης Ιονίων Νήσων και του κ.Κολοβού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού Κέρκυρας.

Η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου καλωσόρισε  τους νέους διοικητές και τους ευχήθηκε  γόνιμη και παραγωγική θητεία, ενώ επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία  μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, όπως και με τον κ.Πανόπουλο από τη θητεία του στη Διοίκηση του Πυροσβεστικού Σταθμού Ζακύνθου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πυρασφάλεια, την πυροπροστασία και την πολιτική προστασία κυρίως σε περιοχές με ιδιαίτερες συνθήκες, όπως η παλιά πόλη της Κέρκυρας, οι παραδοσιακοί οικισμοί των χωριών, όπου καθίσταται δύσκολη η προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Η Περιφερειάρχης  αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των πολυσύχναστων παραλιών  και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων πρόληψης και πυρασφάλειας σε παραλίες που δεν υπάρχει διέξοδος διαφυγής, όπως είναι το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο αλλά και σε  άλλες περιοχές που δέχονται μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Παράλληλα η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε αναλυτικά για τις υποδομές, την ανάγκη στελέχωσης σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και τις επικρατούσες συνθήκες στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και ειδικότερα της Κέρκυρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισφραγίστηκε η αμοιβαία συνεργασία και η συμπόρευση σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών, της περιουσίας τους και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις