Ε.Α.Σ.: Καλούνται οι ντόπιοι Παραγωγοί Γάλακτος

 

 Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΕΛ.Γ.Ο.  – ΔΗΜΗΤΡΑ, με παράταση έως Σάββατο 29  Φεβρουαρίου 2020,  οι ντόπιοι Παραγωγοί θα πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις παραδόσεων γάλακτος που αφορούν το τελευταίο τρίμηνο του 2019 (Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο) μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής ΑΡΤΕΜΙΣ του ΕΛ.Γ.Ο.

        Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των Μέτρων ελέγχου της αγοράς του γάλακτος  – Εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Ανάπτυξης 838/51008, κάθε Παραγωγός γάλακτος υποχρεούται να υποβάλλει τριμηνιαίες δηλώσεις παραδόσεων γάλακτος, υπό τη μορφή μίας συγκεντρωτικής, αναλυτικής κατάστασης των παραδόσεων που πραγματοποιεί ο Παραγωγός ανά μήνα σε διάστημα τριών μηνών, μαζί με την αξία τους, για κάθε είδος γάλακτος χωριστά.

        Η δήλωση υποβάλλεται κάθε τρίμηνο και το αργότερο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από το τέλος του τριμήνου στο οποίο αφορούν οι παραδόσεις.

       Η μη υποβολή δηλώσεων εκ μέρους των Κτηνοτρόφων μπορεί να επιφέρει κυρώσεις που σχετίζονται με τη λήψη ή μη «ενεργού ηλεκτρονικού κωδικού έγκρισης» και σοβαρά χρηματικά πρόστιμα επί της αξίας των ετήσιων παραδόσεων γάλακτος.  

       Για οποιεσδήποτε ενημερώσεις – διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι ντόπιοι Αιγοπροβατοτρόφοι  μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης  Αγροτών και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων  που λειτουργούν καθημερινά, από 8 πρωί έως 4 απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ, στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1, στο Αργοστόλι.

                                 Από  Ε.Α.Σ.  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις