Συνάντηση με τον πρόεδρο Αλιέων Νομού Κεφαλληνίας Σπύρο Βουτσινά

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΝ
Αγροτικής Οικονομιας και Αναπτυξης Υπαίθρου

Συνάντηση με τον πρόεδρο Αλιέων νόμου Κεφαλληνίας  κ. Σπύρο Βουτσινά

Σήμερα 9/1/2020 Πέμπτη πρωί , είχα μια εποικοδομητική συνάντηση με το πρόεδρο των Αλιέων Κεφαλονιας κ Σπύρο Βουτσινα για θέματα που αφορούσαν την αλιεία στα Ιονία Νησιά και ειδικότερα στην Κεφαλονιά και Ιθάκη.
Στην συνάντηση παρέστη και ο προϊστάμενος του τμήματος Αλιείας της ΠΕΚεφαλονιάς κ Χριστόφορος Βαβάσης .
Με ενημέρωσε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλαδος των αλιέων τόσο σε θέματα υποδομών οσο και σε θέματα λειτουργίας των αλιευτικών σκαφών . Έλλειψη σοβαρών αλιευτικών καταφυγίων , στα υπάρχοντα δεν υπάρχουν οι στοιχειώδης υποδομές εξυπηρέτησης των αλιέων . Δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος χείμανσης και επισκευής των αλιευτικών σκαφών .
Μη ύπαρξη νομοθεσίας για την προστασία των επαγγελματιών από τους ευκαιριακούς , καλοκαιρινούς ψαράδες και αλλά θέματα .
Του ανάλυσα τον σχεδιασμό της ΠΙΝ σε εργα υποδομής όπως νέα Αλιευτικά καταφύγια , ( Κουνοπετρας, Ζόλων ), την βελτίωση των υπαρχόντων αλιευτικών Καταφυγίων ( Κατελειού , Τραπεζάκι , φρικών , καραβομυλου, Πόλις ), τον εκσυχρονισμό με πάγομηχανές , αποθήκες , εξηλεκτρισμό ( πίλαρ ) όλων των υπαρχόντων . Την δημιουργία νέου αλιευτικού επισκευαστικού λιμανιού στο Αργοστόλι . Η όλη προετοιμασία έχει ήδη αρχίσει με την συγκέντρωση των υπαρχόντων μελετών και την επικαιροποίηση τους μέσω του Τεχνικού Προγράμματος . Ανάλογα με την ωρίμανση των μελετών θα υπάρχει προσπάθεια ένταξης σε χρηματοδοτικό προγραμμά αυτής της περιόδου ή της επόμενης.
Ο εκσυχρονισμός των αλιευτικών καταφυγίων θα γίνει σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους και το ΛΤΚΙ και μετά από μελέτη , με πρότασης τους .
Τον διαβεβαίωσα για την στήριξη έργων εκσυγχρονισμού και διαχείρισης των αλιευμάτων , όταν αυτό θα αποφασιστεί από το Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης .
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις