Στ. Τραυλός: Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Ιθάκη δεν είναι φτωχός συγγενής όπως την βλέπει η παράταξη της ΑΝΑΣΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ  ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

 

Αργοστόλι, 30-12-2019

Αρ. Δελτίου: 85

 

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα και τοποθετήσεις για τον εξώδικο συμβιβασμό της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης με το ΤΜΕΔΕ από την παράταξη της ΑΝΑΣΑ και την Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι λυπηρό αλλά αληθινό το γεγονός ότι η παράταξη της ΑΝΑΣΑ φάνηκε μικρότερη των περιστάσεων. Η προσπάθεια της παράταξης ΑΝΑΣΑ να θέσει την ψήφιση της εισήγησης υπό τον όρο, το σύνολο των χρημάτων να δοθούν στην Π.Ε. Ιθάκης είναι άκρως παραπλανητική.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την 23η Δεκεμβρίου 2019 το θέμα που τέθηκε προς συζήτηση ήταν η αποδοχή του εξώδικου συμβιβασμού με το ΤΜΕΔΕ, η έγκριση του ιδιωτικού συμφωνητικού και ο ορισμός εκπροσώπου για την υπογραφή του.  Για την αποδοχή του συμβιβασμού και το συμφέρον αυτού για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης είχε συνταχθεί σχετική γνωμοδότηση από το χειριζόμενο την υπόθεση δικηγόρο.

Είναι προφανές κύριοι της ΑΝΑΣΑ, ότι δυσκολευτήκατε να αποδεχτείτε την επιτυχή έκβαση της πορείας του εξώδικου συμβιβασμού από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Δεν επιτεύχθηκε στην θητεία σας όμως είχατε υποχρέωση να τον υποστηρίξετε.

 Είναι γεγονός ότι η παράταξή σας ήταν η μοναδική εκ των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου που δεν ψήφισε την εισήγηση, η μοναδική που δεν αντιλήφθηκε την σοβαρότητα του θέματος, η μοναδική που δεν εξέλαβε ορθά το αντικείμενο της συζήτησης.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Ιθάκη δεν είναι φτωχός συγγενής όπως την βλέπει η παράταξη της ΑΝΑΣΑ. Είναι ένα νησί της Περιφέρειάς μας με ισχυρό όνομα και μεγάλες προοπτικές που δεν αντιληφθήκατε,  δεν αξιοποιήσατε ούτε με διεθνή τουριστική προβολή και έλξη επενδύσεων,  ούτε με την απαραίτητη χρηματοδότηση των υποδομών και της οικονομίας της.

Η Ιθάκη είναι στολίδι και κεφάλαιο για την Περιφερειακή Ενότητά μας και τα σχέδιά μας γι αυτήν δεν περιορίζονται, ούτε εξαρτώνται από την επιστροφή του ποσού της εγγυητικής επιστολής.

Εμείς θα κρατήσουμε την αρνητική στάση σας απέναντι στον εξώδικο συμβιβασμό και εσείς κρατήστε τα αυθαίρετα συμπεράσματα και τις ανακρίβειες που αναφέρετε στην τοποθέτησή σας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

                                                   
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις