Κτηνοτρόφοι προς Πρωθυπουργό : Σώστε τις περιουσίες μας

O  Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ)  Κεφαλληνίας & Ιθάκης συμμετέχοντας ενεργά ως μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (Σ.Ε.Κ.), του μεγαλύτερου εθνικού φορέα που εκφράζει το σύνολο των Κτηνοτρόφων της χώρας, ενημερώνει ότι ο Σ.Ε.Κ. απέστειλε επιστολή προς του Πρωθυπουργό ζητώντας να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα της χώρας.

          Αφορμή της επιστολής υπήρξε το γεγονός ότι  από τις αρχές του 2020, οι τράπεζες επιταχύνουν το ρυθμό των μαζικών πλειστηριασμών ακόμη και πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων Κτηνοτροφικών νοικοκυριών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, μετά την κατάρρευση των εισοδημάτων τους , όχι με δική τους ευθύνη, αλλά από την δεκαετή μνημονιακή κατάρρευση της χώρας που οδήγησε στην αύξηση του κόστους παραγωγής των προϊόντων έως και 150% ενώ οι τιμές πώλησης του γάλακτος και τους κρέατος μειώθηκαν έως και 50%.

          Να ληφθεί υπόψη ότι λόγω των κριτηρίων δεν μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό, ιδιαίτερα οι Κτηνοτρόφοι που είχαν επενδύσει σε σύγχρονες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ή εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων που απαιτούσαν υψηλού κόστους δαπάνες.

          Αν πάρουν με πλειστηριασμό το στάβλο του Κτηνοτρόφου τότε θα μείνει άνεργος. Επιπρόσθετα βγάζοντας στο σφυρί τα δάνεια του στα funds με 3% έως 20% της αξίας τους και ταυτόχρονα απειλώντας με πλειστηριασμό το σπίτι και όποια περιουσιακά στοιχεία έχει τον αναγκάζουν να εγκαταλείψει το επάγγελμα.

         Τέλος τονίζεται ότι αν και η πλειοψηφία των Κτηνοτρόφων που έχουν απομείνει είναι άνω των 55 χρόνων, προκειμένου να συνεχίσουν το δύσκολο έργο της παραγωγής γάλακτος, τυριών  και γαλακτοκομικών, κρέατος και άλλων προϊόντων αγροδιατροφής πρέπει να διαγραφεί το 80% των δανείων τόσο των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο όσο και των κόκκινων δανείων και το υπόλοιπο 20% να αποπληρωθεί σε 20 χρόνια με επιτόκιο σταθερό 1%.

                          Από  Ε.Α.Σ.  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις