Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για το Μαντζαβινάτειο και αίτημα παράτασης υποβολής αιτήσεων στο Κτηματολόγιο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Σάμη, 12 Δεκεμβρίου 2019

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ                                                  

Θέμα: «Αίτημα παράτασης υποβολής δηλώσεων»

Ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, θα ήθελα να σας παραθέσω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο μεγαλύτερο ποσοστό οι συνδημότες μου ώστε να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις που χρειάζονται για τη δήλωση της περιουσίας τους. (Μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, λογιστές, κτηματολόγιο).

Σε μια περίοδο που η οικονομική ασφυξία και τα απόνερά της έχουν πλήξει βαριά τις μικρομεσαίες τάξεις, καλούνται, αυτή την περίοδο, να ανταποκριθούν ταυτόχρονα σε όλες τις ήδη δυσβάσταχτες υποχρεώσεις τους (ΕΝΦΙΑ, φόροι, ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας, δόσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών κ.α.). Τα έξοδα του Κτηματολογίου και ο εναπομείναντας χρόνος υποβολής δήλωσης στην παρούσα στιγμή γίνονται εφιάλτης.

Η αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών των δημοτών και οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις που προανέφερα, με μειωμένους μισθούς, τσεκουρεμένες συντάξεις και εισοδήματα κατά πολύ μειωμένα, χωρίς να είναι επιλογή τους, έχει ως αποτέλεσμα να βασανίζονται ως και την τελευταία στιγμή για να μπορέσουν να ανταποκριθούν, χωρίς αυτό να είναι και βέβαιο.

Αξίζει επιπλέον να τονίσω ότι η η Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης με την με αρ.πρωτ:7232/07.110.2019 (ΑΔΑ:7Ν7046ΜΚ6Π-4ΞΥ) Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, έχει κηρυχτεί σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, λόγω των τριών πλημμυρικών φαινομένων που την έπληξαν. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σωρεία επιπρόσθετων προβλημάτων στους κατοίκους της περιοχής (ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια, υπόγεια, καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια).

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε πως ο Δήμος Σάμης, είναι νεοσύστατος, προερχόμενος από τη διάσπαση του πρώην Δήμου Κεφαλλονιάς. Η περιουσία του πρώην Δήμου Κεφαλλονιάς που αναλογεί στον Δήμο Σάμης, ακόμη δεν μας έχει αποδοθεί ώστε να τη δηλώσουμε στο Κτηματολόγιο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητώ να δοθεί εξάμηνη παράταση υποβολής των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο έτσι ώστε να μπορέσουν οι συνδημότες μου να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις.

Επίσης, ζητάμε ο νεοσύστατος Δήμος να δηλώσει όλη την ακίνητη περιουσία του με τα ίδια οικονομικά κριτήρια που δηλώνουν και οι ιδιώτες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΟΝΙΑΣ-ΝΕΤΗΣ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ &ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

 

Α    Π  Ο   Σ  Π  Α  Σ  Μ  Α

 

Από το Πρακτικό της 9ης τακτικής δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σάμης της 9ης Δεκεμβρίου 2019.

Κατά την έναρξη της Συνεδρίασης και κατόπιν ενημέρωσης που είχε το Σώμα από τον Δήμαρχο Γεράσιμο Μονιά-Νέτη προέβη στην ομόφωνη έγκριση του παρακάτω Ψηφίσματος.

« ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης, με αφορμή την υπολειτουργία του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου (λόγω υποστελέχωσης και αδυναμίας κάλυψης των εφημεριών) συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις και στον αγώνα του ληξουριακού λαού, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας.

Η υποστελέχωση της Υγείας στον Νομό σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο διογκώθηκε με την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών, που πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Άμεσα, το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ, να δώσουν λύση γιατί η υγεία δεν μπαίνει σε αναμονή, είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό.

Το Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου έχει μεγάλες ανάγκες, το Μαντζαβινάτειο είναι στην Ωρα Μηδέν και το Κέντρο Υγείας Σάμης αιμορραγεί κάθε φορά που διαταράσσονται οι εύθραυστες ισορροπίες Υγείας.

Το Κέντρο Υγείας Σάμης, με τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης σε γιατρούς και κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό, εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή σε έκταση (από το Φισκάρδο μέχρι τον Πόρο) και σε πληθυσμό και απαιτείται η εύρυθμη λειτουργία του για την εξυπηρέτηση  του κόσμου. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας σε συνδυασμό με τον αυξημένο πληθυσμό ευπαθών ομάδων, (ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ) θέτουν απαραίτητη την σωστή λειτουργία και στελέχωση και των Αγροτικών Ιατρείων Ερίσου και Πυλάρου. Επιπλέον πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη και η αυξημένη τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες.

  • Απαιτούμε στελέχωση όλων των Δομών Υγείας στον Νομό μας με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία τους.
  • Απαιτούμε την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σάμης και των Αγροτικών Ιατρείων Πυλάρου και Ερίσου με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και την ευέλικτη λειτουργία των εφημεριών προς εξυπηρέτηση των παραπάνω δομών.
  • Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε λογικές και πρακτικές εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας.
  • Καλούμε τον κόσμο να είναι σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις  εν’ όψη των εξελίξεων στην Υγεία.

           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΜΙΤΣΗ

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις