Συνάντηση με τον Σύνδεσμο των Μελισσοκόμων Κεφαλονιάς-Ενημέρωση για το πρόγραμμα CLLD LEADER

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Ήταν μία συνάντηση με τον Σύνδεσμο των Μελισσοκόμων Κεφαλονιάς με σκοπό την γνωριμία μου με αυτούς , την ενημέρωση μου για τα προβλήματα του κλάδου , την ενημέρωση τους για την ανοικτή προκήρυξη του CLLD LEADER .
Στην συνάντηση μας τους ανέπτυξα τους στόχους και τις θέσεις την περιφέρεια μας για τον πρωτογενή τομέα και την θέληση μας αφ ενός να στηρίξουμε την παραγωγή τους και αφ ετέρου να δουλέψουμε μαζί τους για την ανάπτυξη των προϊόντων τους ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να δώσουμε στον κλάδο την προστιθέμενη αξία και να αναδείξουμε τα προϊόντα του μελιού .
Τους ανέπτυξα την νέα φιλοσοφία της ΠΙΝ γιά την προώθηση των προϊόντων τους , και τους ζήτησα την ενεργό συμμετοχή τους σε όλες τίς κλαδικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού.
Ακολούθως η Ευαγγελία Ψωμουλια εκ μέρους της ομάδες CLLD LEADER τους ενημέρωσε για το πρόγραμμά και για τήν ανοικτή πρόσκληση των ιδιωτικών επενδύσεων και για τις δυνατότητες που έχουν για την βελτίωση και τον εκσυχρονισμό των μονάδων τους .
Καταλήξαμε να διερευνηθεί άμεσα η δυνατότητα μελέτης του κλάδου και των προϊόντων ώστε να πιστοποιηθούν τα προϊόντα και να καταστούν ανταγωνίσιμα.
Προς αυτή την κατεύθυνση η συμβολή του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ θα είναι καθοριστική .
Να γίνουν προτάσεις προώθησης των προϊόντων και να γίνει άμεση καταγραφή των κυρίαρχων προβλημάτων τους ώστε σε συνεργασία να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε . Η πρόταση τους για την διοργάνωση «ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΕΛΙΟΥ» με στόχο την προώθηση των προϊόντων τους έγινε αποδεκτή αρκεί να συμμετέχουν και οι παραγωγοί και από τα αλλά νησιά μας .
Γενικά ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση που έδωσε απτά αποτελέσματα για μια πολύ καλή συνεργασία .

Σωτήρης Κουρής ,
Αντιπεριφερειαρχης ΠΙΝ ,
Αγροτικής Οικονομίας και Αναπτυξης Υπαίθρου .
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις