Επανίδρυση της “Κινηματογραφικής Λέσχης Ληξουρίου”

Τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ή διαφορετικές μορφές ψυχαγωγίας λείπουν από τον κατάλογο των επιλογών των κατοίκων. Στο γενικότερο πλαίσιο αυτής της έλλειψης -κυρίως λόγω υποδομών ή πρωτοβουλίας- και εντοπίζοντας το κενό που υπάρχει στον τομέα αυτό, ο Αθλητικός Όμιλος Παλληξουριακός, η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη και το Αυτοτελές Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου Ληξουρίου συναποφάσισαν αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες όλων μας για διαφορετικής μορφής ψυχαγωγίας, την επανίδρυση της “Κινηματογραφικής Λέσχης Ληξουρίου” ύστερα από ακριβώς 40 χρόνια.

 Έτσι λοιπόν, κάθε δεύτερη Παρασκευή του μήνα θα προβάλλεται από μία ταινία στο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου, σε μια αίθουσα που θα έχει διαμορφωθεί ακριβώς για την υλοποίηση αυτού του σκοπού. Οι προβολές της Λέσχης στο Μουσείο μπορεί να μην διαθέτουν την αίγλη μιας κινηματογραφικής αίθουσας ή εξειδικευμένο εξοπλισμό, σίγουρα όμως θα σταθούν αρωγός σε μια προσπάθεια για την παροχή μιας εναλλακτικής επιλογής στον καθένα από εμάς.

Η δυνατότητα αυτή, ωστόσο, δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο μόνο όσων κατοικούν στο Ληξούρι. Για το λόγο αυτό, στις προθέσεις της Λέσχης προστίθεται ακόμα μία: η προβολή ταινιών και σε χωριά της Παλικής.

            Η πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ στο χώρο του Μουσείου.

            Η ταινία που θα προβληθή είναι το Grand Budapest Hotel (2014) του Wes Anderson.

H είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

 Α.Ο. Παλληξουριακός

Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη

Αυτοτελές Πολιτιστικό Τμήμα Δήμου Ληξουρίου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις