Ποιος είναι ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου-Ένα σύντομο βιογραφικό

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Φώτιος Μεσσάρης του Παναγή

          Γεννήθηκε στα Κουρουκλάτα Κεφαλληνίας το 1962, όπου και περάτωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τελείωσε τις τρεις πρώτες τάξεις της δευτεροβαθμίου εκπαιδεύσεως στο Γυμνάσιο Αρρένων Αργοστολίου ενώ τις τρεις τελευταίες στο Μικτό Λύκειο Χολαργού.

         Το 1979 εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ’ όπου απεφοίτησε το 1983 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Μετά την Βασική Εκπαίδευση Αξιωματικού, το 1985, επελέγη για υπηρεσία στις Ειδικές Δυνάμεις (όπου εκπαιδεύτηκε και ως αλεξιπτωτιστής), σε Μονάδες των οποίων υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ως διοικητής και επιτελής, όπως επίσης σε Μονάδες και Επιτελεία Μονάδων και  Σχηματισμών Πεζικού και Μηχανοκινήτου Πεζικού, αλλά και στο ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ ως ανώτερος και ανώτατος Αξιωματικός.

          Έχει υπηρετήσει στην ειρηνευτική Αποστολή της ΕΕ (ΕCMM) στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία (1996-1997) καθώς και ως επιτελής σχεδίων στο ΝΑΤΟ (2002-2005).

          Έχει αποφοιτήσει από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Πεζικού και των Ειδικών Δυνάμεων στο εσωτερικό, όπως και από εξειδικευμένα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης της χώρας, καθώς και της Σχολής Αξιωματικών Επιτελών Πεζικού του στρατού των ΗΠΑ.

Είναι πτυχιούχος του μεταπτυχιακού τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, κατεύθυνση Στρατηγικές Σπουδές.

Τον Μάρτιο 2011 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, στο Βόλο και εν συνεχεία, ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Ειδικών Επιχειρήσεων  στο ΓΕΕΘΑ (ΔΕΕ) και Υποδιευθυντής της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ.

Τον Μάρτιο του 2014 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ), ως Διοικητής και σύμβουλος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε θέματα Ειδικών Επιχειρήσεων.

 Απεστρατεύθη τον Μάρτιο του 2015 με τον βαθμό του Αντιστρατήγου.

Εχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό του μετάλλια και διαμνημονεύσεις καθώς και με το μετάλλιο επιχειρήσεων της Ε.Ε. και Επιτελούς του ΝΑΤΟ.

Μετά την αποστρατεία του εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ως Σύμβουλος Ασφαλείας σε πολυεθνική εταιρεία στον τομέα της ενέργειας.

Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.

Είναι άγαμος.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις