Η συμμαχία Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη είπε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην άντληση υδρογονανθράκων.

Η συμμαχία Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη είπε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην άντληση υδρογονανθράκων
Αρνήθηκαν το Δημοψήφισμα που πρότεινε η ΑΝΑΣΑ

24/11/2019

Ουδεμία ευαισθησία από την συμμαχία Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη στις αιτιάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και του δυναμικού κινήματος κατά των εξορύξεων, μετά από μια πολύωρη και θυελλώδη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Η θέση της ΑΝΑΣΑ, όπως κατατέθηκε και αναλύθηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Αργοστόλι:

Η ΑΝΑΣΑ προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων να τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στην προοπτική άντλησης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Η μη αναφορά, στις υπογραφείσες συμβάσεις παραχώρησης, ότι ο εκμεταλλευτής βαρύνεται αποκλειστικά με την δαπάνη αποκατάστασης της όποιας ζημίας ήθελε προκληθεί στην τοπική οικονομία και το περιβάλλον, η επί θύραις πλήρης ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ως του δημόσιου βραχίονα στις αντλήσεις, επιτείνουν ακόμη περισσότερο την ανησυχία για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις.

Η ΑΝΑΣΑ, τέλος, προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει την διεξαγωγή περιφερειακού δημοψηφίσματος, κατ’ εφαρμογή των σχετικών άρθρων του ν. 4555/2018 (“Κλεισθένης”), ώστε να αποφανθεί δημοκρατικά και κυρίαρχα ο λαός των Ιονίων Νήσων.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

https://anasaionion.blogspot.com/2019/11/blog-post_48.html
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις