Η αναστολή λειτουργίας των 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων είναι βαρύτατο πλήγμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η αναστολή λειτουργίας των 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων από την κυβέρνηση της ΝΔ επιφέρει ένα ακόμα βαρύτατο πλήγμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και για τον τόπο μας.

Μέσα σε αυτά και το νεοϊδρυθέν τμήμα Eθνομουσικολογίας του Ληξουρίου, που δημιουργήθηκε σε αντικατάσταση του Τμήματος Ήχου και Μουσικών Οργάνων (Τ.Η.Μ.Ο.), που λειτούργησε για μια 20ετία.

Αλλά αν η ΝΔ βαρύνεται με τις δικές ευθύνες και τα δικά της ατοπήματα ας πάψει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ να κλαίει και να οδύρεται για την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Εθνομουσικολογίας. Ας απαντήσουν γιατί ως κυβέρνηση προχώρησαν στο κλείσιμο του Τ.Η.Μ.Ο.Ενός τμήματος που με την 20ετή λειτουργία του είχε καταξιωθεί στην συνείδηση των σπουδαστών του και των αυριανών υποψήφιων φοιτητών του, διαθέτονταςάρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό και αξιοζήλευτες υλικοτεχνικές υποδομές.

Μια απάντηση προσπάθησε να δώσει ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κος Σπύρος Παγώνης. Μας λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το Τ.Η.Μ.Ο. καταργήθηκε λόγω απαίτησης του Ιονίου Πανεπιστημίου (βλέπε Κέρκυρα) γιατί ήταν ανταγωνιστικό με άλλο τμήμα τους στην Κέρκυρα!!! Αν είναι δυνατόν! Και αυτό με Βουλευτή Νομού του ΣΥΡΙΖΑ (κα Θεοπεφτάτου), με Υπουργούς Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, με Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων του  ΣΥΡΙΖΑ (κ, Θ. Γαλιατσάτο).

Άβουλοι (ή με ένοχη βουλή;) και μοιραίοι μαζί.  Όλοι αυτοί μαζί κατέστρεψαν ένα τμήμα που είχε πετύχει και στη θέση του θα δημιουργούσαν ένα τμήμα, αμφιβόλου μέλλοντος, και τώρα διαμαρτύρονται.

Και έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως πολιτικός φορέας είμαστε υπερήφανοι για την δημιουργία των τμημάτων 3βάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό μας. Το ΠΑΣΟΚ (με τον τότε Υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη) δημιούργησε τα δύο πρώτα τμήματα ΤΕΙ στην Κεφαλονιά, ως τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου. Το ΠΑΣΟΚ (με τον τότε Υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου) δημιούργησε το αυτόνομο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με δημιουργία τμημάτων σε όλα τα Ιόνια Νησιά, που λειτουργούσε έως πέρυσι.

Η ανωτατοποίησή του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων σε Ιόνιο Πανεπιστήμιο, που έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις επιφυλάξεις μας για τον τρόπο που έγινε, δεν μας βρίσκει αντίθετους.

Αντίθετους  μας βρίσκει -και θα μας βρίσκει και στο μέλλον – κάθε προσπάθεια υπονόμευσης, απαξίωσης, υποβάθμισης, αναστολής ή κατάργησης από την οποιαδήποτε κυβέρνηση, φορέα ή πρόσωπο.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την συνεχή λειτουργία και αναβάθμιση αυτών των τμημάτων, όπως απαιτεί η σύγχρονη παιδεία.

Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις