ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή για την απόλυση του Νίκου Γκισγκίνη

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Απόλυση εργαζόμενου, μέλους του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης και εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου Ιονίων Νήσων με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στις 31/10/2019 η εταιρεία ESA Security Solutions, που διαχειρίζεται για λογαριασμό της FRAPORT την ασφάλεια του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, απέλυσε τον Νίκο Γκισγκίνη που είναι μέλος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης και εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία ως φύλακας ασφαλείας.

Η απόλυση αυτή είναι τρομοκρατική και εκδικητική και ήρθε ως αποτέλεσμα της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης του εργαζόμενου, καθώς απεργούσε και καλούσε τους συναδέλφους του να αγωνίζονται για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, ενώ κατά την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης και των ταξικών σωματείων του νομού στην εργοδοσία δεν δόθηκε καμία από μέρους της εξήγηση και αιτιολογία για την τρομοκρατική και εκδικητική απόλυση στην οποία προέβη.         Ενισχυτικό των παραπάνω είναι ότι τις μέρες εκείνες βρίσκονταν σε εξέλιξη οι αρχαιρεσίες στο Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στις οποίες ο Νίκος Γκισγκίνης ήταν υποψήφιος και εκλέχτηκε. Να σημειωθεί επίσης ότι από πέρυσι υπήρχε δέσμευση εκ μέρους της εργοδοσίας ότι το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούσε θα σταματούσε να δουλεύει με δίμηνες και δεκάμηνες συμβάσεις και θα μετατρέπονταν σε αορίστου χρόνου.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η εργοδοσία θέλει να επιβάλει σιγήν ιχθύος στους χώρους δουλειάς και να επιβάλλει το δόγμα «τάξις και ασφάλεια», να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Έτσι επιτίθεται σε όποιον μπαίνει εμπόδιο στους σχεδιασμούς της, σε όποιον απεργεί, προετοιμάζοντας και προλειαίνοντας το έδαφος και για άλλες απολύσεις.      Από τη μια η ιδιοκτήτρια των αεροδρομίων FRAPORT θησαυρίζει από την εκμετάλλευση των αεροδρομίων της χώρας μας και από την άλλη οι εργαζόμενοι στο χώρο, δουλεύουν με 400 – 600 ευρώ κάτω από απαράδεκτες και αυταρχικές συνθήκες με απλήρωτες υπερωρίες, με ωράρια χωρίς ρεπό κάτω από το διαρκή εκβιασμό της απόλυσης και τη ζούγκλα των δίμηνων συμβάσεων.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση ώστε:

  • Να ανακληθεί η απόλυση.
  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων της παραπάνω εταιρείας σε αορίστου χρόνου.

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παπαναστάσης Νίκος
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις