Δήλωση του Β. Βαλλιάνου για το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ

Με μεγάλη  έκπληξη πληροφορήθηκα από την ανάρτηση στη Διαύγεια αλλά και από δημοσίευμα σε τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα, ότι στην 10η Κατεπείγουσα Συνεδρίαση  του Δ.Σ. της Δ.ΕΥ.Α.Κ. (η 1η με τη νέα της σύνθεση μετά τις εκλογές), που πραγματοποιήθηκε στις 4/11/2019, ψηφίστηκε ομόφωνα το θέμα 3ο.

Το θέμα αυτό αφορούσε μεταξύ άλλων και στον καθορισμό της αποζημίωσης του Προέδρου, του αντιπροέδρου και των μελών του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.. Η πρόταση που εισηγήθηκε ο Γεν. Δ/ντης της ΔΕΥΑΚ ορίζει αντιμισθία του προέδρου της ΔΕΥΑΚ ίση με το 50% της αποζημίωσης του Δημάρχου.

Η ψήφος μου στο θέμα αυτό ήταν «λευκό»  , με το σκεπτικό ότι πέρα από τα πρόσωπα η ουσία είναι ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν θα πρέπει να μπαίνει στη ζυγαριά του κόστους – οφέλους. Το νερό θα πρέπει να είναι φτηνό, προσιτό για τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας και ταυτόχρονα να είναι και ποιοτικό. Για παράδειγμα σήμερα το νερό του δικτύου ύδρευσης στο Ληξούρι δεν πίνεται, είναι σχεδόν ακατάλληλο ακόμα και για οικιακή χρήση.

Η ύδρευση, η αποχέτευση, ο πολιτισμός επειδή οφείλουν αν έχουν κοινωνικό χαρακτήρα δεν θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις – ανώνυμες εταιρείες επιδιώκοντας κερδοφορία, αλλά ως υπηρεσίες – δημοτικοί οργανισμοί  με πλήρη έλεγχο και διαφάνεια από το λαό, υποτασσόμενες στη λογική που αναλύθηκε παραπάνω.

Καλώ τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να αποκαταστήσει την αλήθεια για την ψήφο μου στο θέμα αυτό.

Να αναρτήσει και να δημοσιεύσει εκ νέου την απόφαση που ψηφίστηκε στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα  σχετικά με τον ορισμό αντιμισθίας του Προέδρου, αντιπροέδρου και μελών του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ .

Βαγγέλης Β. Βαλλιάνος

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός,

Μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑΚ

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ληξουρίου

με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις