Δημοτική Συνείδηση: Ανακοίνωση για την κατάληψη των σχολείων του Δήμου Σάμης

Πληροφορηθήκαμε την κατάληψη των σχολείων του Δήμου Σάμης από μαθητές. Σε τέτοιου είδους περιστάσεις, καλό θα ήταν πριν από την οποιαδήποτε καταγγελτική ανακοίνωση, να δούμε τα κίνητρα και τα αιτήματα των παιδιών. Σίγουρα μία έκνομη πράξη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, όμως πάμπολλες φορές η ανάγκη ωθεί όχι μόνο τους μικρούς που βράζει το αίμα τους, αλλά και τους μεγαλύτερους σε πράξεις εκτός ηθικών ή και νόμιμων ορίων. Η παιδεία αποτελεί το Α και το Ω του μέσου συνετού κοινωνού, το εφαλτήριό του, για να ορθοποδήσει ως άνθρωπος και πολίτης σε μία δύσκολη κοινωνία. Είναι το μόνο εφόδιο που σε καιρούς χαλεπούς στέκεται πάντοτε δίπλα μας ανεξαρτήτως οικονομικής ή κοινωνικής κατάστασης.

Αναμένουμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον τη γνωστοποίηση των αιτημάτων των μαθητών. Είμαστε βέβαιοι πως θα πρυτανεύσει ο διάλογος και πως τα μαθήματα θα εκκινήσουν πάλι σύντομα, μιας και περιμένει μια πολύ απαιτητική χρονιά τους μαθητές και ιδιαίτερα αυτούς της Γ΄ Λυκείου.

Ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε όποιον και όπου χρειαστεί, ακούγοντας τα αιτήματα των συνδημοτών μας και προωθώντας αποτελεσματικές λύσεις, όπως άλλωστε πάντοτε πράττουμε.

Από τη σελίδα στο Facebook
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις