Μήνυμα της ΕΛΜΕ-ΚΙ για την 28η Οκτωβρίου

Αγαπητέ μαθητή, αγαπητή μαθήτρια,

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα ακούσεις για την 28η Οκτώβρη και ίσως σου φανεί βαρετό, κάτι που δεν αφορά το σήμερα, τις αγωνίες σου και τους προβληματισμούς σου.

Όμως, η 28η Οκτωβρίου είναι μια γιορτή της εποχής μας.

Σου λένε ξανά και ξανά για το ότι όποτε οι Έλληνες ενώθηκαν μεγαλούργησαν. Η Αλήθεια όμως είναι αυτή;

Μήπως δεν υπήρξαν άραγε οι Έλληνικές κατοχικές κυβερνήσεις (Τσολάκογλου – Λογοθετόπουλου – Ράλλη) που στήριξαν τη ναζιστική κατοχή που οδήγησε στο θάνατο μισού εκατομμυρίου Ελλήνων από την πείνα ;

Μήπως οι ελληνικές αρχές και ο ίδιος ο δικτάτορας Μεταξάς, δεν ήταν αυτοί που αρνήθηκαν στους εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους αγωνιστές να πολεμήσουν τον Ιταλό εισβολέα, ενώ στη συνέχεια τους παρέδωσαν στους Γερμανούς κατακτητές που τους εκτέλεσαν την πρωτομαγιά του ΄41 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής;

Μήπως δεν ήταν η επίσημη κυβέρνηση, μαζί το μεγαλύτερο τμήμα των αστικών πολιτικών κομμάτων της εποχής, που εγκατέλειψε τη χώρα  προς στο Κάιρο αφήνοντας το λαό να πολεμά και ν’ αντιστέκεται μόνος του;

Σου λένε ότι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε περίπου από έναν τρελό και φασίστα, τον Χίτλερ, ο οποίος αξιοποίησε την αγανάκτηση του γερμανικού λαού από την κρίση στην οικονομία.

Σκέψου και μόνος σου: Είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι επιχειρηματικοί κολοσσοί να χρηματοδοτούν με  εκατομμύρια έναν τρελό; Γιατί οι πόλεμοι δε γίνονται από τρέλα αλλά για το μοίρασμα των αγορών μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων και των κρατών. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.

Σήμερα η Ε.Ε.φτάνει στο σημείο να ταυτίζει τον ναζισμό με τον σοσιαλισμό. Όμως χωρίς τη στρατιωτική νίκη της  σοσιαλιστικής τότε ΕΣΣΔ  και την θυσία των 20 εκατομμυρίων  νεκρών της, (αριθμός ασύλληπτος σε σχέση με τις απώλειες που είχαν όλοι μαζί οι «Δυτικοί Σύμμαχοι»), δεν θα ήταν αυτή η εικόνα του σύγχρονου κόσμου. Και αυτό είναι η βαθιά κόκκινη γραμμή που χωρίζει τον σοσιαλισμό με τον ναζισμό.

Η Ιστορία έχει μια αλήθεια και τη γράφουν οι λαοί!

Ο τόπος μας είναι ποτισμένος με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών που με το όπλο στο χέρι έδιωξαν τον ιταλικό και γερμανικό φασισμό. Το ΕΑΜ απελευθέρωσε τη μισή Ελλάδα πολύ πριν φύγουν οι Γερμανοί, λειτούργησε σχολεία, με θέατρα και πολιτισμό στις ελεύθερες περιοχές. Το ΕΑΜ (1943) εμπόδισε και τελικά κατάφερε να μη φύγει ούτε ένας Έλληνας, για να πάει εργάτης στα εργοστάσια των ναζί. Έσωσε το λαό από την πείνα με τα συσσίτια, οργάνωσε τη «μάχη της σοδειάς». Εμπόδισε, με μαζικά συλλαλητήρια που είχαν δεκάδες νεκρούς, να γίνει μέρος του βουλγαρικού φασιστικού κράτους η Βόρεια Ελλάδα.

Σκέψου λοιπόν σήμερα που δεν έχουμε κατακτητή στη χώρα, αν υπάρχει κάποια σχέση του 1940 με το 2019.

Σκέψου ποιος απολαμβάνει τον πλούτο που βγαίνει από τη δουλειά των εργαζομένων, των γονιών σου, ποιος βάζει εμπόδια στα όνειρά σου, ποιοι  βγάζουν τρελά κέρδη ενώ οι πολλοί ζουν κάτω από τις ανάγκες τους.

Τίποτα δεν μας χαρίζεται. Όλα κατακτιούνται! Η ιστορία της γενιάς σου θα γραφτεί και πάλι με αγώνες!

Σήμερα τιμάμε το «Όχι» του 1940 παλεύοντας για τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη μόρφωση, στην Υγεία, στον ελεύθερο χρόνο!

Ψάξε μόνος σου ρώτα και μάθε την αλήθεια για το ΕΑΜ και την Εθνική Αντίσταση!

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 25/10/2019                                                                             ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΙ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις