Σύσκεψη με θέμα τα ζητήματα παιδείας στην Αντιπεριφέρεια-Μετονομασία του 1ου Δημ. Σχολείου Αργοστολίου σε “Μίκης Θεοδωράκης”

Σύσκεψη με θέμα τα ζητήματα παιδείας στα νησιά μας πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης, παρουσία αιρετών εκπροσώπων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Συγκεκριμένα στην σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αργοστολίου για θέματα Παιδείας κ. Γιώργος Τσιλιμιδός, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρος Αγγελόπουλος, ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Αλεξανδράτος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Μαρκάτος και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αγγελική Τοτόλου.

Ειδικότερα συζητήθηκαν διεξοδικά προτάσεις για την επίλυση του στεγαστικού των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων.  Διαπιστώθηκε η ικανοποιητική κατάσταση στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, με τις τελευταίες εκκρεμότητες να διευθετούνται άμεσα, καθώς και των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, οι οποίες αναμένεται σύντομα να καλυφθούν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την  άψογη συνεργασία που είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τραυλός και η Υφυπουργός Παιδείας κα. Σοφία Ζαχαράκη, με κύριο στόχο την άρση των κωλυμάτων που υφίστατο στην λειτουργία του  Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Κεφαλλονιάς, το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη χρονιά φέτος.

Τέλος, έγινε ομόφωνα και με ενθουσιασμό αποδεκτή η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρου Τραυλού για την μετονομασία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου σε “Μίκης Θεοδωράκης” προς τιμήν του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη, ο οποίος  αποφοίτησε από το εν λόγω Δημοτικό.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις