Μπατιστάτος: Τζόκερ

Όσο επιτυχημένη και αν θεωρείται η κυβερνητική προπαγάνδα από τα επιτελικά ΜΜΕ, υπάρχουν και αυτά τα «ατυχήματα» στο Γκόθαμ σίτυ που φανερώνουν το πραγματικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω απ’ το μακιγιάζ του Τζόκερ. Είχαμε πολλά χρόνια να βιώσουμε στην Ελλάδα τέτοιες καταστάσεις και δυστυχώς θα βιώσουμε κι άλλες γιατί μια κοινωνία δεν χειραγωγείται έτσι απλά, επειδή απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ βομβαρδίζεται με ειδήσεις του τύπου «από δω και στο εξής θα τρέχουμε χαρούμενοι σε πράσινα λιβάδια με τα μαλλιά μας ξέπλεκα». Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια ακόμη κι αν εκπορεύεται από τα πλέον επίσημα χείλη. Και τα ψέματα είναι πολλά και δεν αφορούν όλα στο ποιος έδωσε την εντολή να ποινικοποιηθεί μια ταινία, η πιο αθώα ίσως απ’ αυτές που μπορούν να δουν οι πιτσιρικάδες στα λαπ τοπ και στα κινητά τους.

Τα ψέματα έχουν ήδη αρχίσει να γυρνάνε μπούμεραγκ σε μια Κυβέρνηση η οποία για το μόνο που ήταν έτοιμη τελικά ήταν αυτό το οποίο είχε γίνει κεντρική πολιτική επιλογή της, η συντριβή της αριστερής ιδεολογίας η οποία οραματίζεται διαχρονικά μια δίκαιη κοινωνία ανοχής στον διαφορετικό και αλληλεγγύης στον αδύνατο. Δεν θα τα καταφέρει όμως. Τα είπαμε προεκλογικά και τα ξαναλέμε τώρα. Αυτή η Κυβέρνηση δεν είναι των πολλών, είναι των λίγων και εκλεκτών και θα συντριβεί ακριβώς από το ίδιο της το αφήγημα, αυτό της προστασίας της μεσαίας τάξης. Τα είπαμε προεκλογικά και τα ξαναλέμε τώρα. Τα «καύσιμα» του ΣΥΡΙΖΑ κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Αυτό που θα κληροδοτηθεί στην επόμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια νέα προληπτική πιστοληπτική γραμμή (μνημόνιο δηλαδή), μια βραδυφλεγής βόμβα στο προσφυγικό και μια νέα πυριτιδαποθήκη στα Βαλκάνια μετά τις εξελίξεις στη Β. Μακεδονία. Το είπε άλλωστε ο κ. Σαλμάς σε πρόσφατη συνέντευξη του : «Μας βόλεψε το βέτο της Γαλλίας». Ας μαζέψουν τώρα όπως μπορούν τον Ερντογάν από τα Βαλκάνια μετά την ανυπόληπτη στάση της Ε.Ε. Ήταν βεβαίως ανυπόληπτη γιατί όσο γίνονταν οι διεργασίες για την ένταξη της Αλβανίας και της Β. Μακεδονίας στην Ε.Ε. η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έτρωγε ποπ κορν στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ.

Θα ήθελα τέλος να επισημάνω στον αγαπητό Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτο πως, αν αμέσως μετά τα Ομαλά πήγε για εκκλησιασμό στο Ληξούρι δεν αφορά κανέναν. Αυτό που αφορά την κοινωνία και άμεσα είναι η πορεία της προκαταρκτικής επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο (στην οποία συμμετέχει) η οποία θα συμπαρασύρει και την υπόθεση Novartis, για να δούμε επιτέλους ποια είναι η άποψη του (και της ΝΔ γενικότερα) για τα χάλια που έχει σήμερα η Δημόσια Υγεία στα νησιά μας και σε όλη την Ελλάδα. Όσο και αν «κατασκηνώσει» στο Υπουργείο Υγείας (εννοείται ότι δεν κρίνω τις καλές του προθέσεις, γνωρίζει άλλωστε ότι τον εκτιμώ και τον σέβομαι) όπως είχε δηλώσει μετά την εκλογή του, δυστυχώς η κατάσταση θα παραμείνει ίδια και χειρότερη για τον απλούστατο λόγο ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» όπως υπήρχαν κάποτε, και αυτό γιατί οι μίζες από συγκεκριμένους σε συγκεκριμένους ανθρώπους επέστρεψαν ως ανεξόφλητο γραμμάτιο στον υπερχρεωμένο ΕΟΠΥΥ και στα Δημόσια νοσοκομεία. Και αν όλοι αυτοί οι «συγκεκριμένοι» αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα και ελέγχονται από τη δικαιοσύνη σε αντίθεση με τον Χριστοφοράκο, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως στον ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται και το ότι αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ είναι πλεονασματικός. Αν επιμείνει στην πολιτική της επιλογή πως η Δημόσια Υγεία πρέπει να μετατραπεί σε ΣΔΙΤ, το μόνο που θα καταφέρει η Κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι απλώς να μετατρέψει τους «Φρουζήδες» σε ισότιμους συνομιλητές.

Αριστοτέλης Μπατιστάτος
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις