Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια και στην Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί όλους τους συναδέλφους την Πέμπτη 17 /10/2019 στις 13:00, στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια και στην Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να απαιτήσουμε για άλλη μια φορά να παρθούν όλα τα μέτρα, ώστε να προσληφθεί το απαραίτητο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει το μοναδικό ολιγομελές τμήμα της Α’ τάξης του Ειδικού Λυκείου Αργοστολίου.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε την ανάγκη να λειτουργήσει το τμήμα αυτό ως βασική προϋπόθεση να υπάρξει μέλλον για τη νεοϊδρυθείσα δομή του  ειδικού Γυμνασίου- Λυκείου  μιας και δεν μπορεί από μόνη της η βαθμίδα του Γυμνασίου να το εξασφαλίσει.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη τακτική του Υπουργείου Παιδείας και της σημερινής Κυβέρνησης (Ν.Δ.), που συναγωνίζεται την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, στην κοροϊδία και την εξαπάτηση αφού, για άλλη μια φορά, παραπέμπει στις «ελληνικές καλένδες»  την προεκλογική της υπόσχεση για 4.500 χιλ διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή. Ιδιαίτερα για την στελέχωση του ειδικού Γυμνασίου- Λυκείου Αργοστολίου έχουν δεσμευτεί η Περιφερειακή Αρχή όσο και η Δημοτική να κάνουν τις απαραίτητες πολιτικές παρεμβάσεις ώστε να λυθεί το θέμα χωρίς να υπάρχει μέχρι σήμερα καμιά εξέλιξη.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ κάνει έκκληση σε όλους τους παραπάνω αρμόδιους φορείς έστω και την ύστατη ώρα, με εξπρές διαδικασίες,  να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να αποφύγουν τα παιδιά αυτά  με τις ιδιαίτερες δυνατότητες να αντιμετωπίσουν το καιάδα της επιστροφής στην απομόνωση εκτός σχολείου ή στην καλύτερη περίπτωση την ισοπέδωση  από την συμπερίληψή τους σε κανονικά σχολεία.

Τα παιδιά με ιδιαίτερες  εκπαιδευτικές ανάγκες έχουν δικαίωμα στην μόρφωση.

Εδώ και τώρα απαιτούμε :

  • Να λειτουργήσει το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο.
  • Να στελεχωθούν πλήρως όλες οι δομές της Ειδικής Αγωγής στο νομό (Ειδικά Σχολεία Φαρακλάτα-Περατάτα) και να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες τους.
  • Να καλυφθεί πλήρως η Παράλληλη Στήριξη σε όλα τα σχολεία με ένα καθηγητή ανά μαθητή.
  • Να λειτουργήσουν Τμήματα Ένταξης και στα Λύκεια.
  • Να καλυφθούν πλήρως τα κενά  στα τμήματα ένταξης που ήδη λειτουργούν (π.χ. Γυμνάσιο Ιθάκης, 2ο  Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Ληξουρίου-Αγίας Θέκλης)

Καμιά αναμονή κανένας συμβιβασμός στο αίτημα, κανένας μαθητής με ιδιαίτερες  εκπαιδευτικές ανάγκες χωρίς την απαραίτητη σύγχρονη εκπαίδευση που δικαιούται.

Αργοστόλι 15/10/2019

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο ΠρόεδροςΔημήτρης Μαντζουράτος Η Γενική ΓραμματέαςΣοφία ΠοταμιάνουΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις