Πρόταση Φόρτε να επιστραφεί το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στο δήμο και υιοθέτηση της πρότασης από τον δήμαρχο Θ. Μιχαλάτο !

Η συζήτηση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο γινόταν για την παραχώρηση του βρεφονηπιακού σταθμού Αργοστολίου από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο Αργοστολίου με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Γ. Τσιλιμιδό, οπότε παίρνει το λόγο ο Μάκης Φόρτες και ….προκύπτει η είδηση .

Ο πρώην δήμαρχος Αργοστολίου και σημερινός δημοτικός σύμβουλος Μ. Φόρτες με αφορμή το γεγονός ότι ο δήμος ζητάει σήμερα την ανάκληση της δωρεάς του οικοπέδου για τον βρεφονηπιακό σταθμό στις Λαϊκές Κατοικίες γιατί δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της δωρεάς που είχε γίνει το 2005, ζήτησε το ίδιο να γίνει και για το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με την επιστροφή του κτιρίου στο δήμο !

Το οικόπεδο που στη συνέχεια φτιάχτηκε το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ενώ δόθηκε στο Υπουργείο Πρόνοιας το 1998 από το δήμο (δήμαρχος ο Μάκης Φόρτες) για το συγκεκριμένο σκοπό πρότυπου κέντρου ατόμων με ειδικές ανάγκες, μετά από κάποια χρόνια λειτουργίας του για τον σκοπό αυτό σήμερα μόνο αυτή την χρήση δεν έχει !

Το νοσοκομείο προφανώς με την άδεια του Υπουργείο το χρησιμοποιεί βασικά για έδρα του ΕΚΑΒ και τη στέγαση νοσηλευτικού προσωπικού. Οι συγκεκριμένες ανάγκες είναι βέβαια υπαρκτές, αλλά αυτό δεν σημαίνει, όπως είπε ο Μ. Φόρτες ότι μπορεί το οικόπεδο που δωρίθηκε από το δήμο και το κτίριο που χτίστηκε στη συνέχεια σε αυτό και έγινε για ένα μεγάλο σκοπό όπως για να χρησιμοποιηθεί για μια ευαίσθητη κατηγορία συμπολιτών μπορεί να χρησιμοποιείται για να στεγάζει οτιδήποτε άλλο !

Ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος πριν καν ολοκληρώσει ο Μ. Φόρτες, παρενέβη και είπε ότι υιοθετεί την πρόταση και άμεσα θα κοιτάξει το θέμα με τους δικηγόρους του δήμου για την επιστροφή του οικοπέδου στο δήμο και μαζί του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και τη λειτουργία του για τον σκοπό που φτιάχτηκε !

Μια ευχάριστη λοιπόν είδηση, δείγμα ότι μπορεί ο δήμαρχος Θ. Μιχαλάτος αν θέλει να συνεργαστεί με τις άλλες παρατάξεις, να υιοθετήσει προτάσεις του και να αξιοποιήσει για το καλό του δήμου και των συμπολιτών τη μεγάλη πείρα του Μ. Φόρτε και των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων.

Θα παρακολουθούμε το θέμα φυσικά και καταρχήν αξίζουν συγχαρητήρια τόσο τον Μ. Φόρτε για την πρόταση όσο και στον δήμαρχο Θ. Μιχαλάτο που αμέσως την υιοθέτησε !

Σάκης Βουτος Δημοσιογραφος και Γονέας ΑΜΕΑ .
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις