Χάνουμε την ταυτότητά μας! Ιστορικές οι ευθύνες της κας Κράτσα!

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος

Και τώρα, όπως δείχνουν τα πράγματα,  ήρθε η σειρά των Επτανήσων και της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης βέβαια, να γεμίσουν όχι πρόσφυγες αλλά λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Μπουτσουάνα, την εξαθλιωμένη σήμερα Λιβύη, την Αιθιοπία, την Γκάνα, το Καμερούν, τη Γουϊνέα, το Μαρόκο, την Τυνησία …και δεν συμμαζεύεται!

Οθεν: ο κίνδυνος για την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης και δομής των Επτανήσων είναι ορατός! Και μαζί είναι ορατός και ο κίνδυνος της αλλοίωσης πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς! Τουτέστιν, ορατός ο κίνδυνος αλλοίωσης της πολιτιστικής μας ταυτότητας! Ο,τι το χειρότερο δηλαδή…

Δυστυχώς η Περιφερειάρχης κα Κράτσα δεν έκρουσε ηχηρά τον κώδωνα του κινδύνου στην πρόσφατη σύσκεψη των Περιφερειαρχών υπό τον Χρυσοχοϊδη, με αποτέλεσμα τα Επτάνησα και άρα και η Κεφαλονιά και το Θιάκι –  δεχόμενα τα κύματα των λαθρομεταναστών – να κινδυνεύουν να γίνουν μακροπρόθεσμα ένα απέραντο hot spot!
Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου η όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου τα τελευταία χρόνια με τα hot spot και τα διάφορα συμφέροντα που «παίζουν μπάλα» εκεί πέρα. Αξίζει αυτή η κατάντια στα μαγευτικά νησιά του Αιγαίου, του Αιγαίου που τόσο ωραία ύμνησε ο μεγάλος μας νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης;
Και βέβαια δεν μου αρέσει καθόλου – μα καθόλου! – που σε  όλες σχεδόν τις ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ,  η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών να είναι από ξένες χώρες! Και ειδικά από χώρες της Αφρικής…
Κοιτάξτε λ.χ. τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ. ποιοί παίχτες αποτελούν σήμερα αυτές τις ομάδες. ΟΛΟΙ αλλοδαποί, οι περισσότεροι αφρικανοί! Κι έχεις και τον Αυγενάκη να σου λέει ότι στόχος του είναι να μπορέσει να επανέλθει στα γήπεδα η ελληνική οικογένεια!

Δηλαδή, να πάρω εγώ την οικογένειά μου και να πάω στο «Καραϊσκάκη» και αντί να βλέπω τον Σιδέρη, τον Δεληκάρη, τον Μποτίνο, τον Βαμβακούλα «και να τη βρίσκω»,  να βλέπω τον Χασάν, τον  Μουσταφά, τον  Χαϊντερεμάν και δεν ξέρω ποιόν; Τι «γλύκα» και τι ενδιαφέρον έχει να παρακολουθήσει κανείς ένα τέτοιο …θέαμα;

Ξύπνα υπουργέ μου! Η ελληνική οικογένεια δεν πάει σήμερα στα γήπεδα γιατί δεν βλέπει να παίζουν Ελληνες παίκτες, αλλά αλλοδαποί ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες!
Επανερχόμαστε στα Ιόνια Νησιά: Αν τα νησιά μας γίνουν ένα απέραντο Hot Spot τότε, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, πάει και ο τουρισμός που είναι βασικός μοχλός ανάπτυξής τους! Από τη μία μεριά θα έχουμε τις …εξορύξεις υδρογονανθράκων  και από την άλλη τα Hot Spot! …Ωραία εικόνα!
Κυρία Περιφερειάρχη: Κάποια στιγμή θα πρέπει ειδικά εμείς οι Επτανήσιοι – που έχουμε μία μοναδική και ξεχωριστή κουλτούρα – να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια που μεθοδικά προωθεί η Νέα Τάξη  πραγμάτων και που στόχο  έχει μέσω των σχεδίων αυτών την αλλοίωση της σύστασης του πληθυσμού της πατρίδας μας, με τον ύπουλο στόχο να σβήσει σταδιακά η Ελλάδα από το χάρτη!

Κα Περιφερειάρχη: αφήστε τα μισόλογα, τα ήξεις αφίξεις, και πείτε στο αθηνοκεντρικό κράτος ότι τα νησιά μας δεν θα χάσουν το υπέροχο «χρώμα» τους, ούτε τις ιστορικές και πολιτιστικές τους καταβολές δεχόμενα την πληθυσμιακή τους αλλοίωση. Το ΟΧΙ στους λαθρομετανάστες πρέπει να γίνει σημαία μας!

Να δούμε όμως τι θέση θα πάρουν πάνω στο καυτό αυτό θέμα οι βουλευτές, οι δήμαρχοι και οι αντιπεριφερειάρχες της Επτανήσου!
Εν προκειμένω θα  συνιστούσα στην κα Περιφερειάρχη, αλλά και στους βουλευτές μας, τους δημάρχους μας, αλλά και στο λαό των νησιών μας, να διαβάσουν το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο  «Σιωπηρή Αλωση», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Πραγματεία», και τότε ίσως αντιληφθούν τις τεράστιες ευθύνες που επωμίζονται αποδεχόμενοι – άνευ ουδεμιάς διαμαρτυρίας και αντιστάσεως – τις επικείμενες αθρόες εγκαταστάσεις λαθρομεταναστών στα Επτάνησα!

Τελειώνω με τέσσαρες σχετικές ρήσεις που πάντα πρέπει ΟΛΟΙ να έχουμε κατά νου: Η μία είναι του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση:
«Πρέπει να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο που για πρώτη φορά τόσο έντονα αντιμετωπίζει η Ελλάδα: της πολιτισμικής ασυνέχειας. Δεν πρέπει οι γενιές μας να γίνουν ο αδύναμος κρίκος μιας μοναδικής ιστορικής αλυσίδας»!

Η άλλη του Αλκιβιάδη:

«Πολιτική εστί προβλέπειν». Που απλά ελληνικά σημαίνει ότι ο πολιτικός πρέπει να βλέπει το δάσος (= τις μακροπρόθεσμες εξελίξεις) και όχι το δέντρο, δηλαδή το σήμερα…

Η τρίτη της μεγάλης Μελίνας Μερκούρη: «Ο Πολιτισμός μας είναι η περιουσία μας»!

Και η τελευταία του Χένρυ Κίσσιγκερ, (πρώην υπουργός Εξωτερικών USA)
«Τους Ελληνες δεν μπορούμε να τους δαμάσουμε. Είναι λαός μη κυβερνήσιμος και γι’ αυτό πρέπει να τους κτυπήσουμε στις ρίζες τους, που είναι η γλώσσα τους, η ιστορία τους, ο πολιτισμός τους, η θρησκεία τους και η εθνική τους παράδοση».

Καταλάβατε κα Κράτσα;
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις