Σημαντική συνεργασία των Metropolitan Hospital και Metropolitan General με το Ινστιτούτο Prolepsis

Σημαντική συνεργασία των Metropolitan Hospital και Metropolitan General με το Ινστιτούτο Prolepsis για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών των πυρόπληκτων ηλικιωμένων του προγράμματος “365+ Μέρες Φροντίδας” στο Μάτι με Ιδρυτικό Δωρητή την ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

 

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2019 – Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους πυροπαθείς ωφελούμενους, ηλικίας 65 ετών και άνω, του προγράμματος 365+ Μέρες Φροντίδας πραγματοποιούν τα Metropolitan Hospital και Metropolitan General, μέλη του Ηellenic Healthcare Group,  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis. Τα δύο Θεραπευτήρια έρχονται πολύτιμοι αρωγοί σε θέματα υγείας των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά στο πλαίσιο της σημαντικότατης πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ με το πρόγραμμα 365+ Μέρες Φροντίδας και υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis και αφορά στην καθημερινή σίτιση των ηλικιωμένων.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 65 άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα 365+ Μέρες Φροντίδας έχουν επισκεφθεί τα Metropolitan Hospital και Metropolitan General, τα οποία παρέχουν δωρεάν κλινικές εξετάσεις από παθολόγο και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, καθώς και οδοντιατρικές εξετάσεις. Επίσης, πραγματοποιούνται διαγνωστικές εξετάσεις, στις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο. Παράλληλα, μία πλήρως εξοπλισμένη κινητή ιατρική μονάδα, που αποτελείται από παθολόγο, καρδιολόγο, οφθαλμίατρο και ορθοπεδικό, πραγματοποιεί κατ’ οίκον επισκέψεις σε πυρόπληκτους ηλικιωμένους προκειμένου να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μετακίνησή τους.

«Η ανταπόκριση της διοίκησης των θεραπευτηρίων στο αίτημα του Ινστιτούτου Prolepsis για την κάλυψη των αναγκών υγείας του συνόλου των ωφελούμενων ήταν άμεση, ενώ το ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό με ευαισθησία και φροντίδα έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία. Είναι συγκινητικό που ένας μεγάλος ιατρικός όμιλος έρχεται αρωγός στο έργο που ανέλαβε η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για να απαλύνει τον πόνο και τις δυσκολίες των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας στις πυρόπληκτες περιοχές. Όντως οι άνθρωποι αυτοί, μαζί με τις συνέπειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές που υπέστησαν, αντιμετωπίζουν πολλά και σε ορισμένες περιπτώσεις σοβαρά προβλήματα υγείας. Η προσφορά δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών αποτελεί έμπρακτη και καίρια βοήθεια και αναδεικνύει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των νοσοκομείων και του προσωπικού των Metropolitan Hospital και Metropolitan General», αναφέρει η κυρία Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.

 Το πρόγραμμα  365+ Μέρες Φροντίδας υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα – Νέας Μάκρης, παρέχοντας καθημερινά από τον Απρίλιο του 2019 και για ένα έτος υγιεινά και εξατομικευμένα γεύματα, με βάση το ιατρικό ιστορικό και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ηλικιωμένων. Το πρόγραμμα 365+ Μέρες Φροντίδας υλοποιείται με Ιδρυτικό Δωρητή τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ενώ υποστηρίζεται και από το The Hellenic Initiative Canada.

-###-

 Σχετικά με το Ινστιτούτο Prolepsis

Το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis είναι μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της δημόσιας υγείας από το 1990. Αποστολή του Ινστιτούτου είναι να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπονώντας ακαδημαϊκή έρευνα και εφαρμόζοντας τα αποτελέσματά της σε ανθρωπιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προαγωγή υγείας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Το Ινστιτούτο Prolepsis έχει αναπτύξει τους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς για τον γενικό πληθυσμό και τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, ενώ από το 2012 υλοποιεί σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, με Ιδρυτικό Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

www.prolepsis.gr 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις