Παντελής Αμούργης: Βροχή… παραλείψεων

Ντροπιαστικές οι εικόνες που αναπαράγονται σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από το πρωί για τον τόπο μας, αγαπητοί συνδημότες. Η Αγία Ευφημία βούλιαξε για ακόμη μία φορά από την πλημμύρα που σημειώθηκε τα χαράματα, γεγονός που μόνο λύπη και απόγνωση μπορεί να προκαλέσει. Παρόμοια πλημμυρικά φαινόμενα έχουν παρουσιαστεί και κατά το παρελθόν, χωρίς ωστόσο από ό,τι φαίνεται να έχουν ληφθεί αποτελεσματικά μέτρα.

Καθώς ο νέος δήμος Σάμης βρίσκεται σε ριζική αναδιαμόρφωση και σε μεταβατικό στάδιο, καλό θα ήταν η νέα δημοτική αρχή να δράσει άμεσα προς αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών αλλά και πρόληψή τους για το μέλλον. Είναι αδιανόητο εν έτει 2019 να καταστρέφονται περιουσίες και να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμη η τουριστική περίοδος στην χώρα μας και στο νησί.

Το νέο δημοτικό συμβούλιο συλλογικά ως όργανο πρέπει να δράσει άμεσα, αναζητώντας τους κύριους λόγους που για ακόμη μία φορά δεν λειτούργησαν τα όποια αντιπλημμυρικά έργα ή – ακόμη χειρότερο – να αναζητήσει τους κύριους λόγους και τους βασικούς υπεύθυνους όλων των προηγούμενων ετών που επέδειξαν πλήρη αδιαφορία αφήνοντας το νησί και την περιοχή στο έλεος μιας ξαφνικής καταιγίδας.

Καλούμε άμεσα το κράτος να συνδράμει τους συνδημότες μας με αποτελεσματικές ενέργειες αποκατάστασης και πρωτίστως πρόληψης τέτοιου είδους ζημιών από καιρικά φαινόμενα, όπως επίσης ζητούμε από όλες τις παρατάξεις του δήμου μας και την δημοτική αρχή να έρθουν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν ομογενή και κοινή θέληση για μια ριζική απαλλαγή από το παλιό και για μια εκ βάθρων αλλαγή της ως σήμερα χωλαίνουσας σε οργανωτικό επίπεδο κατάστασης.

Παντελής Σ. Αμούργης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω,

Δημοτικός σύμβουλος

του νέου Δήμου Σάμης Κεφαλληνίας – επικεφαλής

του συνδυασμού «Δημοτική Συνείδηση»
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις