Νέες ειδικότητες στα ΕΠΑ.Λ Αργοστολίου και Ληξουρίου: “Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων” και “Τεχνικός Οχημάτων”

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώθηκα χθες απο την Υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη ότι το αίτημα που έθεσα στη συνάντησή μας για τα ολιγομελή τμήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) του νομού μας, έτυχε της σχετικής αποδοχής με συμπληρωματική έγκριση.

Η απόφαση αφορά στις ειδικότητες “Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων” και “Τεχνικός Οχημάτων” στα Ημερήσια ΕΠΑ.Λ. Αργοστολίου και Ληξουρίου αντίστοιχα, για το σχολικό έτος 2019-20.

Με την απόφαση αυτή αποφεύγεται η ταλαιπωρία των μαθητών και ενισχύεται η προοπτική διατήρησης των τμημάτων τα επόμενα έτη.

Είναι σημαντικό γονείς και φορείς να αγκαλιάσουν την προσπάθεια που γίνεται στη δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση των νησιών μας. Αφενός ενισχύεται το ανθρώπινο δυναμικό και η οικονομία των νησιών μας, όπως ο βασικός οικονομικός πυλώνας του τουρισμού, αφετέρου αναδεικνύεται η προσφορά του δημοσίου σχολείου και άξιων εκπαιδευτικών που μοχθούν για την παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την κα Υφυπουργό για τη θετική ανταπόκρισή της στα αιτήματα των εκπαιδευτικών φορέων των νησιών μας. Είναι η απόδειξη πως η μεθοδική, χωρίς κορώνες, πολιτική είναι ο καταλληλότερος τρόπος να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε για τα νησιά μας.


Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις