Η κυβέρνηση δεν θέλει τους Περιφερειακούς Δήμους αυτοτελείς και αυτοδιοικούμενους

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ  ΔΗΜΟΥΣ  ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΟΥΣ

Από τα πεπραγμένα του μεταβατικού διαστήματος που οδηγεί στην ανάληψη εξουσιών και αρμοδιοτήτων των τριών νέων δήμων της Κεφαλονιάς μέχρι τώρα παρατηρούμε καιθέλουμε να τα γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω.

Σαν Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης είχαμε προβλέψει με δημοσίευσή μας  στις 4/7/19  ότι οι παρεμβάσεις που προανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης συμβουλευόμενος τον κ. Πατούλη θα ήταν επικίνδυνες για τη δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ιδιαίτερα τονίζαμε ότι θα έπληττε τους νέους δήμους που δημιουργούταν από τη διαίρεση των γνωστών πέντε μεγαλύτερων όπως της Κεφαλονιάς.

Τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και στον τομέα της εκτελεστικής πρακτικής δυστυχώς σήμερα δικαιωνόμαστε από την πολιτική πραγματικότητα καθώς φαίνεται ξεκάθαρα μέσω των υπουργικών αποφάσεων ότι η κυβέρνηση  εξυπηρετείται απόλυτα από το καθεστώς των μητροπολιτικών δήμων.

Από τη συγκέντρωση εξουσιών και αρμοδιοτήτων στους δήμους που έχουν έδρα την πρωτεύουσα των νομών, αρχικά μέχρι το τέλος του χρόνου, καθιστούν ουσιαστικά εικονικά τα συμβούλια των νέων δήμων χωρίς δυνατότητα παρέμβασης στις περιφέρειες που ονομαστικά διοικούν.

Σ’αυτό το θέατρο είμαστε θεατές οι κάτοικοι του δήμου Σάμης, ενός νέου δήμου με την μεγάλη έκταση, τα πολλά και μεγάλα προβλήματα και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις για τη συνέχειά του.

Ενός δήμου που η οικονομική αφαίμαξή του είναι συνήθης πρακτική μικροπολιτικών εφαρμογών και αλληλοεξυπηρετήσεων τοπικών και εξωτερικών παραγόντων της πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Με τη πρακτική αυτή, η κεντρική εξουσία, μας καθιστά παρατηρητές, στην εγκατάλειψη και στο τέλμα·

Καθιστά εμάς που γνωρίζουμε τα θετικά που έχει ο τόπος μας  και που εναγωνίως και επιπόνως  προσπαθούμε αναδεικνύοντας τα  να « ξεκολλήσουμε».

Εμάς που πρωτοστατήσαμε με τους συμπολίτες μας στο νησί, στον τεκμηριωμένο αγώνα για την διοικητική διαίρεση, που θα σημάνει την αυτοτέλεια και την αυτοδιαχείριση των περιοχών μας και παράλληλα το νέο ξεκίνημα της Κεφαλονιάς.

Είχαμε πει και τότε αλλά το διαπιστώνουμε και τώρα ότι αυτή η επιλογή είναι πισωγύρισμα.

Σ’αυτό το πισωγύρισμα καλούμε το νεοεκλεγέντα βουλευτή του νομού κ. Παναγή Καππάτο να πάρει θέση.

Καλείται ο Βουλευτής, σ’αυτό το κορυφαίο ζήτημα για τον τόπο, να τοποθετηθεί, γιατί πρέπει οι πολίτες του νησιού να γνωρίζουν στον αγώνα που θα δώσουν για ππραγματική τοπική αυτοδιοίκηση,αν θα είναι μαζί ή απέναντι!!

Καλείται επίσης να τοποθετηθεί, αν σε κορυφαία ζητήματα που υφίστανται ήδη και που θα προκύψουν για τους πολίτες, απόρροια της εφαρμοζόμενης πολιτικής της Κυβέρνησης της Ν.Δ. θα λογίζεται συνοδοιπόρος στην ανασταλτική κυβερνητική παρέμβαση στον αγώνα των Κεφαλλονιτών για πρόοδο!!

Ο Δήμος Σάμης, δεν θα είναι… “ο παρίας της παρέας”!!!

Ο Δήμος μας, διεκδικεί και θα διεκδικεί, ισότιμη μεταχείριση και αυτά που του ανήκουν!!

Ο Δήμος μας είναι και θα είναι ενάντια στη δόλια προσπάθεια της Κυβέρνησης για “Μητροπολιτικούς Δήμους”.

Μια προσπάθεια, που στόχο έχει, τον ασφυκτικό έλεγχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τη κεντρική Κυβέρνηση, που μετά από αυτό, μόνο “Αυτοδιοίκηση” δεν θα είναι!!!

Οι δε πολίτες του, θα βρίσκονται μπροστά, διαφυλάττοντας κάθε κατάκτηση και διεκδικώντας κάθε δίκαιο!

ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΣΑΜΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις