Η Υγεία είναι κύριος παράγοντας επιβίωσης, δεν είναι προεκλογικός λαϊκισμός ούτε μετεκλογική “επαναστατική” γυμναστική

Αφού οι <<ενδιαφερόμενοι>> για την <<υγεία >> της υγείας , στην Κεφαλλονιά ,εξάντλησαν τα λόγια και τις επισκέψεις παντού, εκτός βέβαια στους εργαζομένους του νοσοκομείου και στους εκλεγμένους εκπροσώπων τους, ε! Περιμέναμε ότι θα αρχίσουν και τα έργα. Όμως είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Ο κυβερνητικός βουλευτής συσκέφθηκε με τον υπουργό ,το δε αποτέλεσμα αυτής της σύσκεψης ήταν μόνο ……υποσχέσεις ,και υποσχέσεις ,και υποσχέσεις.

Ο δε απερχόμενος διοικητής εξαγγέλλει <<έργα>> με <<ξένα κόλλυβα αλλουνού μνημόσυνο>>.

Κανένας όμως εκ των δύο δεν λέει τι θα γίνει με το μεγαλύτερο πρόβλημα του νοσοκομείου που είναι η τεράστια έλλειψη προσωπικού.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις για στασιμότητα ,συνεχίζονται με τον ίδιο ζήλο και από την νέα κυβέρνηση όπως είναι φυσικό.

Κύριε Βουλευτά , επειδή η κατασκήνωση σας μέσα στο υπουργείο υγείας μέχρι πληρώσεων των θέσεων που λείπουν , δεν μπορεί να συνεχιστεί επ αόριστον θα σας<< βοηθήσουμε>> αναφέροντας σας τα προβλήματά άλλα και τις λύσεις που χρειάζονται ,έτσι ώστε να <<απεγκλωβιστείτε>> από εκεί.

Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά ,αναφέροντας τα προβλήματα και τις λύσεις τους , προς μόνη πραγματική ενημέρωση όλων.

1)Τεράστια έλλειψη προσωπικού ,ιδιαίτερα νοσηλευτικού, στο Γ. Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς ,που αγγίζει το 50% των οργανικών θέσεων ενός ήδη κουτσουρεμένου οργανισμού .

 1. Τεράστια ψυχολογική και σωματική εξάντληση των εναπομεινάντων εργαζόμενων ,που ξεπερνάει τα όρια της κατάρρευσης και οδηγεί εργαζόμενους σε <<ηρωικές εξόδους >>παραιτήσεων .Το προσωπικό των νοσοκομείων της Κεφαλλονιάς είναι και ο αιμοδότης οργανισμός τους.
 2. Πολύτιμα για την ζωή περιφερειακά αγροτικά ιατρεία κλειστά, και οι αγροτικοί γιατροί τους αποσπασμένοι στο Γ.Ν. να <<βουλώνουν τρύπες>>.
 3. Ματζαβινάτειο νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας , υπό λουκέτο.
 4. ΜΕΘ υπερσύγχρονη μέχρι χθες ,κλειστή επ αόριστον. Όλες οι κυβερνήσεις είχαν υποσχεθεί την λειτουργία της και όλες συνηγόρησαν για το αντίθετο. Κύριε βουλευτά μήπως και εσείς προγραμματίζετε <<ταξιδάκι αναψυχής>> των κρεβατιών της μέχρι το Ρίο ή αλλού ενώ οι διακομιδές καλά κρατούν?
 5. Γενικό Νοσοκομείο κτιριακά ερείπιο, χτυπημένο από τον χρόνο ,τους σεισμούς ,και την εγκατάλειψη (κύριε βουλευτά στο λιμάνι Αργοστολίου οι ζημίες που προκλήθηκαν από τον σεισμό του 14 επισκευάζονται ,στο νοσοκομείο πότε ή ποτέ ??).
 6. Απαρχαιωμένος εξοπλισμός νοσοκομείων και ιδιαίτερα του Γενικού . Ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός και εγκαταστάσεις εκτός ορίων κανονικής λειτουργίας ,απαρχαιωμένος και επικίνδυνος ,αξίζει να ρωτήσετε και τον <<δικό >>σας πρώην διοικητή Ζαφειροπουλο επί του συγκεκριμένου θέματος. Όσο για τον εξοπλισμό ,πχ η εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο που θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην οικονομική αφαίμαξη και την ελάττωση της ταλαιπωρίας των Κεφαλλονιτών και Ιθακισίων αλλά και των ασφαλιστικών τους ταμείων θεωρείτε πολυτέλεια??
 7. Παντελής και επικίνδυνη έλλειψη ασφάλειας στον χώρο του νοσοκομείου και κατ επέκταση και στους εργαζόμενους του. Δεν νοείται το πιο ακριβό κέντρο υπηρεσιών υγείας όπως είναι το νοσοκομείο να μην διαφυλάσσει κατ ελάχιστον την σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων του αλλά και τις υποδομές του. Κλοπές, παραβιάσεις χώρων ,τραμπουκισμοί στους εργαζόμενους ,χώροι του νοσοκομείου που φιλοξενούν <<δραστηριότητες>>μη ομολογούμενες .Όποιος θέλει μπαίνει ότι θέλει παίρνει. Για τους δύσπιστους από όπου και εάν προέρχονται θα τους πείσει αλλά και θα τους <<εντυπωσιάσει>>μια νυχτερινή <<περιήγηση>>.
 8. Οι Παραιτήσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων δείχνουν την αρχή μιας εκρηκτικής κατάστασης , για οποιονδήποτε το αντιλαμβάνεται αυτό, που μαζί με την λήξη των συμβάσεων ΟΑΕΔ σε μικρο χρονικό διάστημα, θα οδηγήσει σε έκρηξη διάλυσης. Ταυτόχρονα φανερώνει την ανυπαρξία πολίτικης πρόθεσης για προσλήψεις προσωπικού με οποιονδήποτε τρόπο.
 9. Το πρόγραμμα ημερήσιας φροντίδας με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ οδηγείται στην απαξίωση και γίνεται ανενεργό.
 10. Μόνιμη υποχρηματοδότηση η οποία λειτουργεί ως σοβαρότατος ανασχετικός παράγοντας στην λειτουργικότητα του νοσοκομείου.

Λογικά βήματα και βέβαια πολιτική βούληση χρειάζεται η οποία να χρησιμοποιηθεί για το καλό των πολλών και όχι των τραπεζών και τραπεζιτών τους.

Δηλαδή: Οι εκτιμήσεις και των δυο μνημονιακών κυβερνήσεων που συνυπογράφουν το τρίτο μνημόνιο και που ο βουλευτής υιοθετεί και δια των ανακοινώσεων του είναι ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης στα νοσοκομεία της Κεφαλλονιάς θα λυθεί μόνο με αποσπάσεις εργαζομένων από …άλλα νοσοκομεία.

Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα η οποία στην περίπτωση μας είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τι χρειάζονται τα νοσοκομεία για να λειτουργούν σωστά?

 1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Η λογική λέει ότι κανένας εργαζόμενος μη Κεφαλλονίτης δεν θα αφήσει το σπίτι του για να έρθει στην Κεφαλλονιά να εργαστεί με επισφάλεια για 6,8 ή 12 μήνες.
 2. Θέσπιση κινήτρων τέτοιων ώστε οι θέσεις οι οποίες προκηρύσσονται να θεωρούνται ελκυστικές από τους ενδιαφερόμενους.
 3. Αντιμετώπιση του Μντζαβινάτειου νοσοκομείου ως τέτοιου ,που θα λειτουργεί αυτόνομα ,αλλά και δια της σωστής λειτουργίας του, υποστηρικτικά ως προς το γενικό,και όχι ως ένα υπό κλείσιμο κέντρο υγείας όπως το έχουν καταντήσει.
 4. Κρατική χρηματοδότηση τέτοια που να δίνει οικονομική αυτοτέλεια στο νοσοκομείο για να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του.
 5. Ένταξη των επισκευών του νοσοκομείου ,στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων , όπως συμβαίνει και σε άλλες υποδομές του νησιού.
 6. Φύλαξη του νοσοκομείου για την ασφαλή λειτουργία του
 7. Διεύρυνση του Δ.Σ. του νοσοκομείου με σκοπό την επικαιροποίησης και την διεύρυνση της συμμετοχής των φορέων της τοπικής κοινωνίας πχ δήμος
 8. Ανανέωση συμβάσεων με προοπτική μονιμοποίησης, των εργαζομένων από πρόγραμμα ΟΑΕΔ. Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες ανάγκες μόνιμου προσωπικού και η μη ανανέωση των συμβάσεων τους το επόμενο διάστημα θα μεγαλώσει κατά πολύ την μαύρη τρύπα της έλλειψης προσωπικού.
 9. Αποδέσμευση των δωρεών ,από τους προϋπολογισμούς του νοσοκομείου και αξιοποίηση τους για πρόσληψη επικουρικών εργαζόμενων ως άμεσο μέτρο. Τα πλεονάσματα τα οποία χρειάζεται ο διοικητής στο τέλος του έτους για να <<χρηματοδοτήσει>>την φήμη του ως <<επιτυχημένος>>,είναι ματωμένα πλεονάσματα .
 10. Αξιοποίηση της περιουσίας του νοσοκομείου για χρήση στέγασης εργαζόμενων
 11. Δημιουργία τριμερούς επιτροπής αποτελούμενη από την διοίκηση του νοσοκομείου ,το σωματείο των εργαζομένων και τους διαχειριστές των δωρεών με σκοπό την ορθολογική και διαφανή διάθεση των δωρεών των συμπατριωτών μας.

Κύριοι βουλευτές, μάνατζερ και <<λοιποί συγγενείς>>της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ , είστε μνημονιακοί εντολοδόχοι ΚΑΙ για την αποδόμηση του κοινωνικού αγαθού της υγείας .Οι αποφάσεις σας και τα αποτελέσματά τους έχουν οδηγήσει και συνεχίζουν να οδηγούν μόνο σε αυτό το συμπέρασμα.

Με πλήρη υποστελέχωση σε νοσοκομεία που ήδη έχουν αιμορραγήσει από την έξοδο 25000 εργαζομένων από το “12 και μετά , με εργολαβίες και εργολάβους , με ελαστικές μορφές εργασίας που κρατούν τους εργαζομένους σε ψυχολογική ομηρία , με πλήρη υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων που φτάνει ίσα ίσα για <<στραγάλια>>, με εργαζόμενους στα νοσοκομεία να βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα και να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας που διαλύουν άτομα και οικογένειες σωματικά και ψυχικά , και βέβαια με πολιτικές του τύπου ένα προς ένα, και με οι μνημονιακές κυβερνήσεις του πριν και του τώρα, οδηγούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε γρήγορο και προμελετημένο θάνατο.

Σύμφωνα δε με το new style της νέας κυβέρνησης για την υγεία , οι επινοικιαζόμενοι εργαζόμενοι μαζί με τα κρεβάτια των δημοσίων νοσοκομείων, στις ασφαλιστικές εταιρείες που κάνουν new deal στον τομέα της υγείας, είναι τελευταία λέξη της <<μεταμνημονιακής >>μόδας.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ,ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ ,ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΩ ΒΟΥΤΣΙΝΑ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις