Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις της Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης

Το Σάββατο 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η τελευταία δραστηριότητα για παιδιά με θέμα το περιβάλλον. Σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα αυτών των δραστηριοτήτων, που ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου, καταρτίστηκε αποκλειστικά από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη σε συνεργασία πάντα με τους/τις εθελοντές/εθελόντριες της πόλης μας. Την Κυριακή 11 Αυγούστου στις 11 το πρωί η κ. Κατερίνα Πειρουνάκη ανέλαβε να “ξεναγήσει” τους μικρούς μας φίλους στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ληξούρι. Ήταν μια συναρπαστική εκδρομή και μια αξέχαστη εμπειρία. Και θα ολοκληρωθεί αυτό το πρόγραμμα με μια όμορφη “Γιορτή λήξης” στις 14 Σεπτεμβρίου.

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ – ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ

Το βράδυ της 11ης  Αυγούστου, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Μουσείου Ληξουρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας της Ελένης Αλιβιζάτου. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα έκθεση, όπου η φωτογραφία αξιοποιείται δημιουργικά από την κ. Αλιβιζάτου. Κατατοπιστική ήταν η παρουσίαση που έγινε από τον κ. Γερ. Σ. Γαλανό. Η Έκθεση θα μείνει ανοικτή μέχρι τις 19 Αυγούστου. Μέχρι τότε θα λειτουργεί κάθε μέρα από 7 μέχρι τις 9.30 μ.μ.

ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΑ 2019

Προγραμματίζονται για τις 18 και 19 Αυγούστου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, τα “Ιακωβάτεια 2019” στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ληξουρίου. Ήδη το πρόγραμμα του διημέρου έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Ο Σύλλογος Φίλων της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης είναι πια πραγματικότητα. Ήδη άρχισαν οι εγγραφές. Εμείς καλούμε τους αγαπητούς/ές συμπολίτες/συμπολίτισσες να εγγραφούν, προκειμένου να στηρίξουμε όλοι μαζί το παρόν και το μέλλον της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης. Όσοι θέλουν να εγγραφούν, μπορούν να απευθύνονται σε κάποιο από τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης, την οποία αποτελούν οι Μαρία Καμινάρη (πρόεδρος), Γεράσιμος Σ. Γαλανός (αντιπρόεδρος), Βούλα Αντωνέλου-Βασάλα (γραμματέας), Άννα Συνοδινού-Καμήλου (ταμίας), Μαργαρίτα Λιναρδάτου (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στο Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή (Λωζάνη), το οποίο είχε την ευγενική καλοσύνη να χρηματοδοτήσει την έκδοση του δίτομου έργου για την Παλική (“Σύμμικτα Παλικής”). Πρόκειται για ουσιαστική προσφορά στην επιστήμη και την πνευματική δημιουργία.

Ταυτόχρονα ευχαριστούμε θερμά και την κ. Φωτεινή Σπανού-Βεργωτή, χάρη στη μεσολάβηση της οποίας έγινε δυνατή η παραπάνω χρηματοδότηση.

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

— H Iακωβάτειος Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή (διακοπή κυρίως της διαδικασίας του δανεισμού βιβλίων) από 15 έως 31 Αυγούστου λόγω άδειας της υπαλλήλου κ. Β. Μαθιουδάκη.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις