Για τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) των νέων Δήμων

Η Λαϊκή Συσπείρωση πρόσφατα κατήγγειλε την κατάρτιση (από την σημερινή Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τους νεοεκλεγέντες Δήμαρχους Μιχαλάτο, Κατσιβέλη, Μονιά), των μεταβατικών Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) των νέων Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης. Συγκεκριμένα τονίσαμε ότι η κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού και οι νέοι ΟΕΥ, δεν ανταποκρίνονται ούτε στοιχειωδώς στην κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, ενώ ταυτόχρονα καταγγείλαμε το γεγονός, ότι οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι δεν είπαν λέξη, για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε κτιριακές και άλλες υποδομές.

Σήμερα επανέρχονται στην επικαιρότητα τα προβλήματα αυτά, με αφορμή την ανάγκη στέγασης του νεοσύστατου Δήμου Ληξουρίου σε κατάλληλο κτίριο. Η κατάσταση είναι τραγική αφού εκτός των άλλων το ίδιο το Δημαρχιακό κτήριο είναι ακατάλληλο προς χρήση και δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για την στέγαση των υπηρεσιών και του Δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να συνεδριάζει. Μέχρι σήμερα παρότι οι κυβερνήσεις σημερινή ( ΝΔ) και προηγούμενη (ΣΥΡΙΖΑ) γνωρίζουν το πρόβλημα μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς, καμιά κρατική μέριμνα δεν υπάρχει για το που και πως, θα στεγαστούν αυτές οι υπηρεσίες μετά την δημιουργία του νέου Δήμου και έως ότου επισκευαστεί το Δημαρχείο.

Η νέα Δημοτική Αρχή και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Κατσιβέλης αποδεχόμενος μοιρολατρικά την κρατική εγκατάλειψη, σπεύδει να διαχειριστεί την κατάσταση διάλυσης με πρόχειρες και εμβαλωματικές λύσεις, που όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά υποθηκεύουν την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, των εργαζομένων, καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ βάζει σε μεγάλη δοκιμασία όσους ανήμπορους συμπολίτες μας επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τις δημοτικές υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, προετοιμάζει την χρήση της αίθουσας της Φιλαρμονικής Ληξουρίου, (δωρεά του συμπατριώτη μας Γ. Τζουγανάτου), προκειμένου να στεγάσει το γραφείο Δημάρχου υπηρεσίες και το Δ. Συμβούλιο. Ωστόσο η συγκεκριμένη αίθουσα εκτός των άλλων, δεν είναι προσπελάσιμη από άτομα με αναπηρία και άλλους συμπολίτες μας που είναι ανήμποροι , καθώς επίσης δεν είναι ξεκαθαρισμένος ο τρόπος της αντιμισθίας.

Η Λαϊκή συσπείρωση τόσο προεκλογικά όσο και σήμερα, θεωρεί ότι το πρόβλημα των υποδομών του Δήμου Ληξουρίου, έχει την υπογραφή της διαχρονικής κυβερνητικής εγκατάλειψης από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Έχει όμως και την υπογραφή όλων των Δημοτικών Αρχών μη εξαιρουμένου και των σημερινής νεοεκλεγείσας στο Δήμο Ληξουρίου, που στηρίζουν την πολιτική των παραπάνω κυβερνήσεων δηλαδή την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της σταδιακής κατάργησης των θεσμοθετημένων κρατικών πόρων, προκειμένου να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών, αφήνοντας τους δήμους στο έλεος της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικής δράσης. Γι αυτό άλλωστε όλοι τους δεξιοί και αριστεροί «ψάλτες» του Κλεισθένη που διαλύει δημοτικές υπηρεσίες και ενισχύει την δράση των μεγάλων συμφερόντων, έχουν αποδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να αποπροσανατολίσουν σε σχέση με το τι πραγματικά εξυπηρετούν οι τελευταίες τροπολογίες της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ. περί «κυβερνησιμότητας» των δήμων, που αφήνουν άθικτη την στρατηγική στόχευση του νόμου που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και άλυτα τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει εν προκειμένω ο Δήμος Ληξουρίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της Παλικής να μην αποδεχτεί αυτήν την μιζέρια. Η μόνη λύση στο πρόβλημα της στέγασης του Δήμου μας, είναι η γενναία κρατική επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να στεγαστούν οι δημοτικές υπηρεσίες, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο σε σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές υποδομές, καθώς και να καλυφτούν όλες οι διευρυμένες ανάγκες του σεισμόπληκτου Δήμου μας σε όλους τους τομείς, έως ότου δρομολογηθούν οι επισκευές των δημοτικών υποδομών. Άλλωστε μας χρωστούν και δεν χρωστάμε αφού, η κρατική εγκατάλειψη στο Δήμο μας που έγινε και με την ανοχή και την συνδρομή της σημερινής Δημοτικής Αρχής (Ν.Δ.) καθώς και των Περιφερειακών Αρχών Γαλιατσάτου (ΣΥΡΙΖΑ) και Σπύρου (Ν.Δ.), εκτός των άλλων, στέρησε και τα κονδύλια που είχαν δοθεί στην περίοδο των σεισμών στην Παλική που μέσα σε μια νύχτα «σηκώθηκαν» μέσω των σχετικών κωδικών, για να καλύψουν τα χρέη των τραπεζών.

Η Λαϊκή συσπείρωση καλεί τον Παλικισιάνικο Λαό να διεκδικήσει σθεναρά τις σύγχρονες ανάγκες του έξω και πέρα από τις επαιτείες της νέας Δημοτικής Αρχής Ληξουρίου, που επιδιώκει στην ίδια ρότα να του φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες του. Για το σκοπό αυτό, το επόμενο διάστημα θα πάρει σχετικές πρωτοβουλίες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις