«Ίδρυση Μουσικού Γυμνάσιου Κεφαλονιάς»

«Ίδρυση Μουσικού Γυμνάσιου Κεφαλονιάς»

Δημοσιεύθηκε η Κοινή  Απόφαση Υπουργών Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και αν. Υπουργού Οικονομικών στο  ΦΕΚ 1746_Β’/17.05.2019, σύμφωνα με την οποία ιδρύεται το πρώτο «Μουσικό Γυμνάσιο Κεφαλονιάς» από το σχολικό έτος 2019-2020  με έδρα το Ληξούρι, τοποθετώντας  το νησί μας στον χάρτη των περιοχών που διαθέτουν Μουσικά Σχολεία. Απόφαση που προάγει την πολιτιστική παράδοση και τη μουσική παιδεία ως αναπόσπαστα στοιχεία της ιστορίας του Νησιού μας.

Τιμά τις εξέχουσες μορφές της Μουσικής που γέννησε ο τόπος μας και στηρίζει το έργο και την κοινωνική προσφορά των Φιλαρμονικών και των μουσικών σωματείων της περιοχής. Ιδιαίτερα, η ίδρυσή του στο Ληξούρι συνδέεται με  την προσφορά  στη μουσική δωρεάν παιδεία και παράδοση,  που από το 1836 προσφέρεται αδιάλειπτα  από την αρχαιότερη φιλαρμονική της  Ελλάδος, τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου.

Το Μουσικό Γυμνάσιο θα έχει ως στόχο τόσο την εκμάθηση της μουσικής παράδοσής και παιδείας όσο και τη διαιώνιση της  Κεφαλληνιακής – Επτανησιακής μουσικής κουλτούρας.

Επισυνάπτεται η σχετική Κ.Υ.Α.

Αθήνα, 23 Μαΐου 2019

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Γραμματέας Κ.Ο.  ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΦΕΚ 1746 Β_17-05-2019_ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις