Η Αδελφότητα Πειραιά τίμησε τη Γυναίκα με ένα αφιέρωμα στις Γυναίκες των Νησιών μας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά τίμησε τη Γυναίκα με ένα αφιέρωμα στις Γυναίκες των Νησιών μας, στο Πολιτιστικό Κέντρο της, στον Πειραιά.
Το αφιέρωμα επιμελήθηκε η Πρόεδρος της Αδελφότητας, Μαριολένη Νεοφύτου, η οποία αναφέρθηκε σε γυναίκες Κεφαλονίτισσες & Ιθακήσιες που ξεχώρισαν στο χώρο της επιστήμης, της τέχνης & εν γένει του πολιτισμού,  όπως  η Αγγελική Παναγιωτάτου, η Νίκη Γουλανδρή, η Ντιάνα Αντωνακάτου, η Ρίτα Τσιντίλη- Βλησμά και άλλες, καθώς και στη γυναίκα της αστικής & εργατικής τάξης, όπως την περιγράφει ο Ανδρέας Λασκαράτος στην κοινωνία της εποχής του.

Η Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας, Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά, απήγγειλε  ποιήματα της Ρίτας Βλησμά.

Οι υπεύθυνες του τμήματος Γυναικών, Χριστίνα Βλάχου & Αφροδίτη Ζαμπέλη, καλωσόρισαν τον κόσμο & ευχαρίστησαν όλες & όλους για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της Αδελφότητας & τη συμβολή τους στη λειτουργία του τμήματος.

Ακολούθησε μουσικό προγράμμα με καντάδες, χορευτικά τραγούδια & τραγούδια  αφιερωμένα στη γυναίκα από τους μουσικούς Βαγγέλη Ασκητή & Βαγγέλη Φαναρτζή, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την υπέροχη βραδιά που μας χάρισαν.

Ευχαριστούμε, επίσης, τις γυναίκες της Αδελφότητας για τα εδέσματα που με πολλή αγάπη ετοίμασαν, τον κ.Δημήτρη Καρύδη, υπ. δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, για την παρουσία του καθώς και όλους όσοι συμμετείχατε στην εκδήλωσή μας.

« Εἰκώνα ἀγαπητὴ τῆς γυναικός μου,
Τώρα ἔλα καν᾿ ἐσὺ στὴ συντροφιά μου.
Κατοίκα πάντα μέσα στὴν καρδιά μου,
Καὶ φύλαμε ὂχ τσὴ πλάνεσες τοῦ κόσμου.

Ἐσὺ γιὰ ῾μὲ Προστάτης Ἄγγελός μου,
Ἄμεμπτα φύλαε τὰ πατήματά μου
Καὶ προτοῦ σκοτισθοῦν᾿ τὰ λογικά μου,
Πρόλαβε, τρέξε σὺ καὶ λάμψε ἐμπρός μου.

Ναί, τὸ φῶς σου ᾿ξυπνάει τὴν ἀρετή μου,
Καὶ πιστόνε σ᾿ ἐσένα μὲ βαστένει.

Γιατὶ τόσο σ᾿ αἰσθάνομαι ᾿δική μου,
Τόσο μὲ τὴ ψυχή μου ζυμωμένη,
Ποῦ δὲν ἠξέρω πλέον στὴ διαλογή μου
Πῶς νὰ σὲ ῾πῶ: γυναίκα μου ἢ ψυχή μου »

~ Σοβαρά κάποια , Ανδρέας Λασκαράτος, 1851, Λονδίνο ~
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις