Κέρδισε ο ένας Δήμος: Οι απορριφθείσες προτάσεις για διάσπαση του Δήμου δεν μετράνε!

Ορισμένοι πολιτικοί παραδημοσιογραφούντες και ψευτοαναλυτές νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν την κοινωνία με τακτικές Γκέμπελς.

Όλοι ξέρουν ότι όταν το Δημοτικό Συμβούλιο ή σε οποιοδήποτε Συλλογικό Όργανο τίθενται σε ψηφοφορία  πέντε προτάσεις, τελική απόφαση είναι αυτή που κερδίζει κατά πλειοψηφία τις υπόλοιπες και όχι το άθροισμα των απορριφθέντων μειοψηφικών προτάσεων.

Επομένως το Δημοτικό Συμβούλιο της Κεφαλονιάς κατά πλειοψηφία αποφάσισε να παραμείνει ο Δήμος ένας και ενιαίος. Οι δε υπόλοιπες προτάσεις για 4, 3 ή 5 δήμους καταγράφηκαν απλά στα πρακτικά ως μειοψηφικές και απορριφθείσες. Οπότε το Υπουργείο Εσωτερικών θα έχει στα χέρια του μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς που κατά πλειοψηφία αποφασίζει την παραμονή του μεγάλου Δήμου.

Όλα τα υπόλοιπα είναι νομικές και διοικητικές αστειότητες που απλά δείχνουν την απελπισία και την απόγνωση όλων όσων ονειρεύονταν πως θα κάνουν το νησί “κομμάτια” για να “κερδίσουν καμιά καρεκλίτσα”. Όποιος θεωρεί ότι έχει λαϊκή αποδοχή και πολιτική δύναμη ας θέσει τον εαυτό του στην κρίση του μεγάλου εκλογικού σώματος.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις