Το Π.Σ. καταδίκασε ομόφωνα την βεβήλωση μνημείων στην Κεφαλονιά-

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, στη χθεσινή 18η Συνεδρίαση, (Σάββατο 6 Οκτωβρίου), που έλαβε χώρα στην αίθουσα Αντιόχου Ευαγγελάτου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου Κεφαλονιάς, καταδίκασε, ομόφωνα, την ενέργεια βεβήλωσης μνημείων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στην Κεφαλονιά

Ακολουθεί το πλήρες Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, καταδικάζει τη θρασύδειλη ενέργεια φασιστοειδών να βεβηλώσουν τα μνημεία των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στα Βαλσαμάτα, τις Βινάριες, τα Χιονάτα και του Δ.Σ.Ε. στον Αίνο της Κεφαλονιάς στη θέση Άγιος Ελευθέριος.

Η καταστροφή των μνημείων των λαϊκών ηρώων από τους συνεργάτες των κατακτητών έχουν στόχο και το χθες και το σήμερα και κυρίως να χτυπήσουν και να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται ενάντια στο σημερινό άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Ο λαός μας έχει εμπειρία χθες και σήμερα από τα τάγματα εφόδου και τις δολοφονικές συμμορίες που στηρίζουν ταυτόχρονα τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Εθνικιστικές κορώνες και ρατσιστικά εμετικά κηρύγματα σπέρνουν το μίσος και τον διχασμό ανάμεσα σε λαούς και εργαζόμενους, βάζουν στόχο λαϊκούς αγωνιστές και πρωτοπόρους αντιφασίστες.

Το Π.Σ. Ιονίων Νήσων απαιτεί την αποκατάσταση των μνημείων και καλεί το λαό των νησιών μας σε επαγρύπνηση για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών».
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις