Ε.Α.Σ.: Ξεκίνησαν οι Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τους ΘιακοΚεφαλονίτες Αμπελουργούς ότι ξεκίνησε η φετινή υποβολή των ετήσιων Δηλώσεων Συγκομιδής σταφυλιών.

Συγκεκριμένα, οι Αμπελουργοί που κατέχουν ήδη λογαριασμό στις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων από παλαιότερες Δηλώσεις, μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για πρόσβαση στο σύστημα, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν νέα εγγραφή.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Συγκομιδής οι Αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από ένα στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

Σε περίπτωση μηδενικής παραγωγής, οι Αμπελουργοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική Δήλωση Συγκομιδής αναφέροντας τους λόγους όπως, αναδιάρθρωση, ζημιά από χαλάζι, περονόσπορο, καύσωνα, ανωτέρα βία.

Οι ντόπιοι Αμπελουργοί που δεν υποβάλουν τις Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών έως την καταληκτική ημερομηνία 30 Νοεμβρίου 2018, αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων των μέτρων όπως, το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων.

Διευκρινήσεις καθώς και υποστήριξη στην υποβολή της φετινής Δήλωσης Συγκομιδής σταφυλιών παρέχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά (από τις 8 πρωί έως τις 4 απόγευμα) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις