Ε.Α.Σ. : Συγκρότηση ομάδα εργασίας για τα βοσκοτόπια

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι στη σύσταση και συγκρότηση της ομάδας εργασίας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των βοσκοτόπων της χώρας προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για επίλυση του φλέγοντος ζητήματος με στόχο τη διασφάλιση των ενισχύσεων των Κτηνοτρόφων.

Ειδικότερα έργο της ομάδας εργασίας είναι η μελέτη, η επεξεργασία και η υποβολή προτάσεων στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τον ορισμό των βοσκοτόπων του Καν.2017/2393/Καν.Omnibus και συγκεκριμένα τα ελάχιστα προβλεπόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά, τον ορισμό των τεχνικών προδιαγραφών, τη συγκριτική έρευνα τεχνικών προδιαγραφών. τη συμβατότητα με υπάρχοντα χαρτογραφικά υπόβαθρα και τη συγκριτική έρευνα κόστους.

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης υπενθυμίζει ότι παραμένει άλυτο το τοπικό πρόβλημα με τα δημοτικά και δημόσια βοσκοτόπια ενώ τονίζει, για μια ακόμη φορά, το ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς που υπάρχει στα Νησιά μας, όπου σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, σπανίζουν οι δημόσιες χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις