Γ. Καλούδης: Εξοργιστικές κυβερνητικές αποφάσεις αποδυναμώνουν και φτωχοποιούν την Κέρκυρα

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ, ΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

για ΕΟΤ, και αύξηση εισιτηρίων φεριμπότ

 1. α) Ανάκληση του εξοργιστικού Προεδρικού Διατάγματος 72/2-8-2018 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την ευτελιστική τουριστική υπαγωγή της Κέρκυρας υπό την Ήπειρο με έδρα τα Γιάννενα και β) οργάνωση αγώνα.

 1. Ανάκληση της απίστευτης κυβερνητικής απόφασης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την αύξηση των εισιτηρίων από τα κρατικά Λιμάνια Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας για τις γραμμές Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης και για κατάργηση των εκπτώσεων.

 1. Ανάκληση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ουσιαστική επέκταση του ωραρίου των εργαζομένων μέχρι τις 12 τα μεσάνυκτα, κατόπιν αιτήματος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Είναι τα θέματα που έβαλε και ζήτησε τη ψήφισή τους ο Επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης της Επτανησιακής Αναγέννησης, Γιώργος Καλούδης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων το Σάββατο 25/8/2018:

Για το 1ο θέμα μίλησε και συνοπτικά, εισηγήθηκε ως εξής:

Η αντιεπτανησιακή και αντικερκυραϊκή κυβερνητική αυτή πράξη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι συνέχεια προηγούμενων του κρατιδίου της αθηναϊκής ολιγαρχίας που στοχεύουν στην διάλυση της Ιόνιας Περιφέρειας και στην πλήρη αφαίμαξη των πόρων και τη φτωχοποίηση της Κέρκυρας:

 • Κατάργηση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας,

 • Κατάργηση της Επιθεώρησης Ιονίων Νήσων του Λιμενικού και υπαγωγή της Κέρκυρας υπό την Ηγουμενίτσα,

 • Κατάργηση της Ιόνιας Οικονομικής Επιθεώρησης και υπαγωγή της Κέρκυρας στα Γιάννενα.

 • Κατάργηση της Ιόνιας Επιθεώρησης Εργασίας και υπαγωγής της Κέρκυρας στα Γιάννενα και άλλων.

και πρότεινε λήψη απόφασης με το εξής περιεχόμενο:

 1. Ζητάμε για τα Επτάνησα σεβασμό του άρθρου 101 παρ. 2 του Συντάγματος.

 1. Άμεση ανάκληση του απαράδεκτου αυτού Προεδρικού Διατάγματος.

 1. Συγκρότηση επιτροπής αγώνα χωρίς του υπαίτιους βουλευτές Κέρκυρας, αποτελούμενη από τους επικεφαλής των παρατάξεων και εκπροσώπους όλων των φορέων.

 1. Μια (1) ώρα στάση εργασίας και κλείσιμο υπηρεσιών και καταστημάτων την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2018 από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 13:00. Από μια ώρα δεν βλάπτεται καθόλου ο τουρισμός, ούτε καμία άλλη ζωτική οικονομική λειτουργία και στην επιτυχία της θα βοηθήσουν η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών, τα Εργατικά Κέντρα, τα Επιμελητήρια, οι Ξενοδόχοι, οι Τουριστικοί Πράκτορες, όλοι οι εργαζόμενοι. Θα είναι πανελλήνιο θέμα και ισχυρό μέσο πίεσης.

Την πρόταση για μια ώρα στάση εργασίας και κλείσιμο καταστημάτων την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη (σε όλα τα Επτάνησα) την ψήφισαν μόνον 9 Σύμβουλοι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Οι: Γιώργος Καλούδης, Τάσος Σαλβάνος, Τάκης Μεταλληνός, Αλέκος Δεσύλλας, Γιάννης Κορφιάτης, Σπύρος Σπύρου, Γιώργος Στασινόπουλος. Δεν την ψήφισαν η κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Λαϊκής ενότητας.

Για το 2ο Σημαντικό θέμα για την δεύτερη ταυτόχρονη εξοργιστική κυβερνητική απόφαση για την αύξηση των εισιτηρίων Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας μέσω των διορισμένων από την κυβέρνηση Διοικήσεων των Λιμανιών Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας, ο Γιώργος Καλούδης εισηγήθηκε τα εξής:

Οι διοικήσεις των λιμανιών Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας είναι δοτές, είναι διορισμένες από την κυβέρνηση. Πρόκειται για κυβερνητικές Αθηναϊκές Γερμανικές Εταιρείες.

Μέχρι το 2000 το λιμάνι της Κερκύρας το διοικούσε το Λιμενικό Ταμείο Κέρκυρας, με όλη τη σύνθεσή τους, 5 άτομα εκπροσώπους του λαού της Κέρκυρας και όλα τα χρήματα από τις εισπράξεις έμεναν στην Κέρκυρα.

Το 2000 οι Σημίτης – Παπουτσής – Δρυς και λοιποί, κατήργησαν το Λιμενικό Ταμείο Κέρκυρας, το έκαναν ανώνυμη εταιρία, όλα τα χρήματα πηγαίνουν στην Αθήνα και κράτησαν στη διοίκηση του λιμανιού μόνον τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο.

Το 2007 ο Κεφαλλογιάννης, υπουργός της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή – Ν.Δ. κατήργησε τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο από την εκπροσώπηση του λαού στο Λιμάνι της Κέρκυρας. Φαίνεται καθαρά ότι ο σχεδιασμός της αθηναϊκής νομενκλατούρας για τα μνημόνια και για την αποδυνάμωση της Κέρκυρας από κάθε έλεγχο και επιρροή στις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας ερχόταν από πολύ μακριά. Οι επόμενες κυβερνήσεις Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εν επανέφεραν εκπροσώπηση του Λαού.

Το 2011 οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ Σαμαρά – Βενιζέλου έβαλαν στη Διοίκηση του Λιμανιού της Κέρκυρας δύο εκπροσώπους του επονείδιστου ΤΑΙΠΕΔ, τα μέλη του οποίου έχουν … ασυλία, ποινική και πολιτική, από κάθε εγκληματική πράξη!

Ενδεικτικά για τις εξελίξεις για τον τουρισμό μας, τον Αύγουστο 1990 είχαμε 29 καράβια την ημέρα από Brindisi, Bari, Ancona, Βενετία. Τώρα πόσα;;;

Από το 1950 έως το 1998 είχαμε χειμώνα – καλοκαίρι, καθημερινά, συγκοινωνία με το Brindisi της Ιταλίας με τα καράβια Appia και Εγνατία. Τώρα τίποτα.

Χωρίς ακτοπλοϊκή επικοινωνία από την Ιταλία ο τουρισμός μας μειώθηκε σημαντικά. Πηγαίνουν Σύβοτα και αλλού.

Στα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας δεν υπάρχει σταθμός επιβατών εσωτερικού, δεν υπάρχει ούτε μια τουαλέτα και επέβαλαν και αύξηση των εισιτηρίων. Φαίνεται καθαρά ότι σκοπός είναι να εξαντληθούν οικονομικά οι Κερκυραίοι και να ρημάξουν τον τουρισμό της Κέρκυρας. Κι ενώ μέχρι το 2000 όλα τα κέρδη έμεναν στην Κέρκυρα τώρα τα 2 εκ. περίπου ευρώ ετήσια κέρδη, κάθε χρόνο πηγαίνουν στους κηφήνες της Αθήνας.

Η πρότασή μας για ψήφιση:

 1. Σεβασμός στο άρθρο 101 παρ. 2 του Συντάγματος.

 2. Να καταργηθούν οι Α.Ε.

 3. Να γίνουν Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία τα 2 λιμάνια Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας.

 4. Άμεσα τα 2 μέλη του σκανδαλώδους ΤΑΙΠΕΔ να αντικατασταθούν στην διοίκηση των λιμανιών από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τον Δήμαρχο Κερκυραίων.

 5. Να ανακληθεί άμεσα η κοινή υπουργική απόφαση για αύξηση των τελών – εισιτηρίων στη γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας – Λευκίμμης.

 6. Να μειωθεί το τέλος ελλιμενισμού σε 3%.

Ψηφίστηκε μόνον η άμεση ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για αύξηση των εισιτηρίων.

Ο κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος δεν μίλησε. Είναι η περίοδος των παρακλήσεων και των εκδουλεύσεων για τα κομματικά χρίσματα.

Για το 3ο θέμα ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, με τις ευλογίες της παράταξής του, δεν δέχθηκε να συζητηθεί ως κατεπείγον.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

στον Άρειο Πάγο & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ eptanisiaki anagennisi.com

Η ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ

Η ΜΟΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ- ΔΥΝΑΜΗ της χώρας.

«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»

Διονύσιος Σολωμός
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις