Υπέρλαμπρη Πανσέληνος του Αυγούστου στον Κήπο της τέχνης του Κώστα Ευαγγελάτου με ποίηση, χορό και εικαστικά τριαντάφυλλα

Με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, κοινωνικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής ζωής αλλά και πολλών φιλότεχνων, ίσως περισσότερων από κάθε χρονιά, που έσπευσαν πανταχόθεν, έγινε στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa “Ροδόπη” στο Αργοστόλι, η καθιερωμένη πολυδιάστατη εκδήλωση “Πανσέληνος στον Κήπο”.

 Ο Κώστας Ευαγγελάτος παρουσίασε στον εκθεσιακό χώρο μια νέα ζωγραφική σειρά έργων του με θεματικό μοτίβο τριαντάφυλλα, εμπνευσμένη από ποιήματα του Rainer Maria Rilke. 

Με παρουσιάστρια την κ. Ευαγγελία Σαμόλη ακολούθησαν στον κατάφυτο και γεμάτο κόσμο κήπο τα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Μυσταγωγικό και λιτό το Ηχοποιητικό αφιέρωμα-ντοκουμέντο από τον Κώστα Ευαγγελάτο στη μνήμη της “αιθέριας πρωταγωνίστριας του Θεάτρου”, Ηθοποιού και Σκηνοθέτιδας, με καταγωγή από την Ιθάκη Βέρας Ζαβιτσιάνου. 

Η ακρόαση των ποιημάτων του από τη συλλογή “Κοσμικές Σπονδές” τα οποία είχε ερμηνεύσει υπέροχα η Ζαβιτσιάνου σε cd, επενδύθηκε αισθητικά με το συμβολικό δρώμενο του χορευτή Κωστή Τσιαμάγκα “Σπονδή” (στο δρώμενο συμμετείχε με επιτυχία η Χαρούλα κόρη της κ. Σαμόλη). Η ποιητική performance συνδιάστηκε με το ευρηματικό χορευτικό σόλο “Πρόσγειος πτήση”, σε μουσική Claude Debussy. Η διεθνούς επιπέδου  χορογραφία – σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου και ο Κωστής Τσιαμάγκας που την ενσάρκωσε με την τεχνική και το ταλέντο του εντυπωσίασαν.

Όλοι οι παρόντες χειροκρότησαν θερμά και η αισθητική συγκίνηση ήταν έκδηλη!

Ακολούθησε η ετήσια δεξίωση με σπιτικά εδέσματα και τα εκλεκτά παραδοσιακά γλυκίσματα προσφορά της “Βοσκοπούλας”! 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 28100, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΤΗΛ: 26710 28501, 6944621286
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις