Μαγική Βαρκαρόλα και Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Άσσο την Παρασκευή 24 Αυγούστου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ

ΦΙΛΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΆΣΣΟΣ»

Αύγουστος 2018

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΆΣΣΟΣ» διοργανώνει με την συγχρηματοδότηση και συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Η.Κ.Ε και την προσωπική συμβολή του Προέδρου της κ. Άγγελου Κωσταντάκη, την κάτωθι εκδήλωση:

Μαγική Βαρκαρόλα (9η)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογός μας «Η ΆΣΣΟΣ», έχοντας ως στόχο την ενδυνάμωση των παραδοσιακών δομών του νησιού μας και την διατήρηση της πλούσιας τοπικής μας μουσικής παράδοσης αλλά και την εν γένει πολιτιστική μας κληρονομιά, έχει προγραμματίσει την διοργάνωση της Μαγικής Βαρκαρόλας στις 24/8/2018, ημέρα εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Όπως καλά γνωρίζετε η Άσσος είναι ο ιδανικός τόπος για την αναβίωση της βαρκαρόλας λόγω του κλειστού αμφιθεατρικού λιμανιού και του μαγευτικού τοπίου που διαθέτει.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Πρωί 24/08/18: Λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας, στην συνέχεια Λιτανεία της εικόνας στην Ελιά που κήρυξε ο Πατροκοσμάς με την συνοδεία της Φιλαρμονικής.

Βράδυ 24/08/18: Μαγική Βαρκαρόλα.

Μέσα στο κλειστό αμφιθεατρικό λιμάνι της Άσσου, όπου πάνω σε λαμπερό και φωτόλουστο καΐκι, στολισμένο με άπειρα λαμπιόνια σαν κόσμημα, οι διακεκριμένοι μουσικοί μας Αφοι Καραβιώτη με τις χαρακτηριστικές Κεφαλλονίτικες φωνές τους, θα τραγουδήσουν τραγούδια από την Επτανησιακή μας παράδοση και για φέτος θα συμπεριλάβουν και την δική μας Χριστίνα Ρόκκου, την Ασσιώτισσα, που τόσο λατρεύει τον τόπο της και θέλει να συνεισφέρει με την συμμετοχή της στα πολιτιστικά μας δρώμενα.

Τα σπίτια γύρω από την παραλία της Άσσου φωτισμένα με το φως κεριών και φαναριών σχηματίζουν μοναδικές εικόνες που με τον ήχο και τον εναλλασσόμενο χρωματιστό spot φωτισμό δημιουργείται ένα λαμπρό υπερθέαμα, με ανεπανάληπτα αισθήματα συγκίνησης και χαράς.

Στην συνέχεια, στην πλατεία του χωριού θα συνεχιστεί το γλέντι με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, με την ζωντανή ανανεωμένη ορχήστρα του Μάκη Γεωργόπουλου με τον Λαμπρογιάννη Πεφάνη στο βιολί. Στα καταστήματα εστίασης καθώς και στο Catering που θα επιλέξουμε να συνεργαστούμε, θα μπορούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να απολαύσουν ανάλογα το φαγητό ή το ποτό που επιθυμούν.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις