Φροντίδα τραυματισμένου ημιάγριου αλόγου (Equus caballus) του Αίνου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, ανταποκρίθηκε σε κλήση κατοίκου του οικισμού Αργινίων και συγκεκριμένα του κ. Γεράσιμου Σιλιβέρδη, σχετικά με ένα τραυματισμένο ημιάγριο άλογο (Equus caballus) του Αίνου. Το μικρό άλογο έφερε κάταγμα στην αριστερή οπλή του και παρουσίαζε αδυναμία να περπατήσει. Το ζώο αρχικά μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο του κ. Παντελή Τουλάτου στην Σάμη. Η περίθαλψη του ζώου έγινε από τον κ. Βασίλειο Παπαθεοδώρου, Οπίατρου, όπου και του τοποθετήθηκε γύψινος νάρθηκας και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην οικία του κ. Σιλιβέρδη για ολιγοήμερη περίθαλψη μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του σπασίματός του. Μετά από λίγες ημέρες, και μετά την πλήρη ανάρρωση του ζώου, το προσωπικό Επόπτευσης/Φύλαξης του Φορέα θα παραλάβει το ζώο από τον κ. Σιλιβέρδη και θα το μεταφέρει στην ευρύτερη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής στις Ν.Α. πλαγιές του Αίνου, όπου συνήθως μικρές ομάδες αλόγων συγκεντρώνονται, και εκεί θα το απελευθερώσουν.

Ο Φορέας Διαχείρισης θα ήθελε να ευχαριστήσει τόσο τον κ. Βασίλειο Παπαθεοδώρου οπίατρο, όσο και τον κ. Γεράσιμο Σιλιβέρδη για την αφιλοκερδή περίθαλψη και την φύλαξή του ζώου μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του τραύματός του.

Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες από την περίθαλψη του ζώου από το φωτογραφικό αρχείο που διαθέτει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. και το προσωπικό Επόπτευσης/Φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Το μικρό άλογο, όπως βρέθηκε από το προσωπικό Επόπτευσης/Φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης στην περιοχή της Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Αίνου.

Φροντίδα του μικρού αλόγου από το Προσωπικό Φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Αίνου.

Μεταφορά του ζώου από το Προσωπικό Φύλαξης για περίθαλψη σε κτηνιατρείο της Σάμης.

Περίθαλψη του αλόγου στο κτηνιατρείο Σάμης από τον κ. Παπαθεοδώρου, οπίατρο με την συμβολή του προσωπικού Φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις