«Ομιλία της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου στην Ολομέλεια της Βουλής για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο»

«Ομιλία της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου στην Ολομέλεια της Βουλής για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο»

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις», το οποίο αφορά σε μεταρρυθμίσεις που εντάσσονται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Βουλευτής στην ομιλία της αρχικά υπενθύμισε πως η Κεφαλονιά είχε υποστεί τις δυσάρεστες συνέπειες των μεταρρυθμίσεων του σχεδίου «Αθηνά» το 2013 με το κλείσιμο δύο Τμημάτων. Στη συνέχεια ανέφερε πως η συνένωση των δύο Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Ιονίου θα αποτελέσει μοχλό κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης και ότι η δημιουργία ενιαίου πανεπιστημιακού χώρου προκύπτει ως αποτέλεσμα δημοκρατικού διαλόγου και διαβούλευσης, όπου συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, καταθέτοντας αξιόλογες προτάσεις. Τέλος, αναφέρθηκε στο νέο Τμήμα Εθνομουσικολογίας, το οποίο θα συνδέσει την πολιτιστική μας κληρονομιά με την ιδιαίτερη και μοναδική μουσική παιδεία της Επτανησιακής Σχολής, γεγονός που το καθιστά ένα πρωτοποριακό Τμήμα και θα αναδείξει περαιτέρω τον πολιτισμό των Ιόνιων Νησιών.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο με την ομιλία της Βουλευτή.

Αθήνα, 1 Αυγούστου 2018
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλληνίας-Ιθάκης
Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

https://drive.google.com/file/d/1aBkNw8nT14CzCy7tGiMHIBCDJWMXCuxk/view?ts=5b61e923
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις