1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου στο Ληξούρι στις 19 και 20 Ιουλίου-Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου στις 19 και 20 Ιουλίου 2018. Θα αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα σαν αναπόσπαστο κομμάτι της Κεφαλλονίτικης Γαστρονομίας. Θα μαγειρέψουν διακεκριμένοι Αρχιμάγειρες αλλά και νοικοκυρές σε μία προσπάθεια να αναβιώσουμε ξεχασμένες συνταγές βασισμένες στην απλότητα και την αμεσότητα της γεύσης. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση τοπικών προϊόντων από τους παραγωγούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Πέμπτη 19/07/2018

  • 20:00: Έναρξη με το χορευτικό συγκρότημα Χωροπούλα

  • 21:00: Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Σταύρο Σπαθή, τον Αντιπρόεδρο κ. Ανδρέα Παντελιό και τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Τάσο Πρωτοψάλτη.

  • 21:20: Βράβευση της κ. Νιόβης Φωτεινάτου – Καμπίτση, της κ. Τασίας Δενδρινού, του κ. Κωνσταντίνου Μαρκάτου για την προσφορά τους στην ανάδειξη της Κεφαλλονίτικης κουζίνας και του κ. Τάσου Πρωτοψάλτη για την παρουσία της λέσχης Αρχιμαγείρων στο Φεστιβάλ.

  • 21:30: Μαγείρεμα και επίδειξη μαγειρικής τέχνης βασισμένη σε Κεφαλλονίτικες συνταγές και Κεφαλλονίτικα προϊόντα από τους σεφ της Λέσχης.

  • 22:30: Συναυλία από τους MASTER TEMPO.

Παρασκευή 20/07/2018

  • 20:15: Έναρξη με τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου.

  • 21:00: Παρουσίαση της Κεφαλλονίτικης κρεατόπιτας και μαγειρική της από τις νοικοκυρές του νησιού. Επίσης, παρουσίαση κοκτέιλ με βάση τα Κεφαλλονίτικα κρασιά.

  • 22:30: Βράβευση της ΕΡΤ για την κάλυψη και υποστήριξη της εκδήλωσης. Επίσης, βράβευση των συμμετεχόντων και χαιρετισμός λήξης από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Σας περιμένουμε όλους να γευτούμε τα Κεφαλλονίτικα φαγητά και κρασιά, να ανταλλάξουμε απόψεις και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Ο Πρόεδρος,

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις