Ε.Α.Σ.: Παράταση στις αιτήσεις επιδότησης για αντιχαλαζικά

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι ένα μήνα πίσω, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2018, μετατίθεται η προθεσμία για τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων ντόπιων Αμπελουργών και Δενδροκαλλιεργητών για τα αντιχαλαζικά.

Ειδικότερα, την παράταση υποβολής (οριστικοποίηση) των αιτήσεων στήριξης, μέσω του υπομέτρου 5.1 του Μέτρου 5, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, έως τις 31 Ιουλίου 2018, αποφάσισαν από κοινού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛ.Γ.Α., με την τροποποίηση της πρόσκλησης που αφορά «Επενδύσεις σε προληπτικά μετρά που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων», σύμφωνα με την οποία η προθεσμία έληγε στις 25 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο επιδοτεί έως και 80% δαπάνες αγοράς, μεταφοράς και εγκατάστασης σύγχρονων συστημάτων ενεργητικής προστασίας των καλλιεργειών από τον παγετό, το χαλάζι και τη βροχή.

Το πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγρότη και το Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά (8 πρωί έως 4 απόγευμα) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι, βοηθούν τους ενδιαφερόμενους ΘιακοΚεφαλονίτες Παραγωγούς στη σύνταξη και υποβολή των αιτήσεων.

Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις