Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Συνιστάται προσοχή [ανανεωμένο]

(Τρίτη 13:00) Με σημερινή ανανέωση των μετεωρολογικών δεδομένων η ΕΜΥ υποβαθμίζει τις προβλέψεις για πολύ έντονες βροχοπτώσεις πάνω από την Κεφαλονιά. Όπως και να έχει τελικά, καλό είναι να υπάρχει η δέουσα προσοχή μέχρι τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, όπου σταδιακά απομακρυνθεί το σύστημα «Νεφέλη» που προκαλεί αστάθεια σε όλη της χώρα και κατά τόπους προκαλεί πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις…

Εικόνα του συστήματος «Νεφέλη» που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς

(Δευτέρα 21:00) Η «Νεφέλη» άρχισε να επηρεάζει το νησί μας από τις πρώτες απογευματινές ώρες… έστω και λίγο καθυστερημένα όπως αναμένονταν έδωσε κατά τόπους μέτριας έντασης καταιγίδες.

Για αύριο Τρίτη εφιστούμε ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ, μιας και σύμφωνα με τις προβλέψεις τις ΕΜΥ, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δούμε πολύ μεγάλης έντασης βροχοπτώσεις, όπου κατά τόπους στην Κεφαλονιά είναι δυνατό να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα, ιδίως σε περιοχές που έχουν πληγεί κατά το παρελθόν.


(Κυριακή 18:00) Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται σε ντόπιους και τουρίστες καθώς το επόμενο 48ωρο θα εκδηλωθούν ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή της Κεφαλονιάς, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση με ενδεικτικές ώρες που είναι πιθανό να ξεσπάσουν έντονες καταιγίδες πάνω από το νησί μας.

Τα φαινόμενα την Τρίτη θα είναι ισχυρότερα τόσο σε ύψη βροχής όσο και σε συχνότητα κεραυνών στις περιοχές του νησιού που θα πληγούν, καλό είναι επίσης να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές που κατά καιρούς εμφανίζονται πλημμυρικά φαινόμενα. Στις εικόνες που ακολουθούν είναι εμφανές στα προγνωστικά μοντέλα της ΕΜΥ, ότι κοντά στο νησί μας θα κινηθούν συστήματα που μπορεί να δώσουν κατά τόπους, πάνω από 50 χιλιοστά βροχής!!! Συνεπώς ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ!

Αν κριθεί αναγκαίο να επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση…
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις