Ε.Α.Σ. : «Κουτσουρεμένη» η φετινή βασική αγροτική επιδότηση

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι με πρόσφατη σχετική απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ειδικά για το έτος ενίσχυσης 2018, εφαρμόζεται γραμμική μείωση της αξίας των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης όλων των Αγροτών, σε ποσοστό 2%, για να καλυφθούν οι περιπτώσεις χορήγησης δικαιωμάτων βασικής επιδότησης σε νέους γεωργούς, αλλά και σε νεοεισερχόμενους.

Αυτό σημαίνει ότι από το συνολικό ποσό ύψους περίπου 1 δις. ευρώ της βασικής ενίσχυσης η φετινή πληρωμή θα έχει μειωθεί κατά 2% υπέρ του Εθνικού Αποθέματος.

Υπενθυμίζεται ότι, με περσινή σχετική υπουργική απόφαση, η αξία όλων των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης του 2017, μειώθηκε κατά 4,5% υπέρ του Εθνικού Αποθέματος για την κάλυψη των δικαιωμάτων των νέων γεωργών και των γεωργών που αρχίζουν τώρα τη γεωργική τους δραστηριότητα.

Διευκρινήσεις παρέχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγρότη και στο Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις