Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού: Ευχαριστήρια επιστολή

Το  Radiopolis διοργανώνεται από τον καθηγητή και καλλιτέχνη Craig Dongoski, που  με έδρα την Ατλάντα και το Georgia State University , πραγματοποιεί κάθε χρόνο το πρόγραμμα αυτό με την υποστήριξη του Ιονίου  Κέντρου Τεχνών και Πολιτισμού.

Η δομή του ακαδημαικού προγράμματος  εστιάζει  σε διάφορες μορφές τέχνης, συμπεριλαμβανομένου του ήχου και επίσης έργων τέχνης, που σκοπεύουν να  αναβαθμίσουν το νησί της Κεφαλονιάς και να κληροδοτήσουν  πολιτιστικό απόθεμα. Σε αυτά τα έργα, που έχουν θεματική βάση τον Ελληνικό Πολιτισμό, συμπεριλαμβάνονται μία σειρά τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας. Τα προηγούμενα χρόνια, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα  με την συμπαράσταση των Αρχών δημιούργησαν τοιχογραφίες στο Αργοστόλι, στο κολυμβητήριο και στο πέμπτο Δημοτικό σχολείο.

Εφέτος το έργο με πρωτοβουλία των τοπικών Αρχών επεκτάθηκε  στον Πόρο. Η τοιχογραφία έχει εμπνευσθεί από την ναυτική ιστορία του νησιού, που ξεκινώντας από την Ομηρική εποχή και διατρέχοντας τις χιλιετίες σημειώνει  την διαχρονική  σχέση του Κεφαλονίτη  με  τη θάλασσα.

Κάτω από την άμεση επίβλεψη του Καθηγητού Craig Dongoski  το έργο στον Πόρο πραγματοποίησαν οι φοιτητές του Georgia State University, Bianca Acosta,  Xenia Aims, Trey Rozell, Shelby Wheeler, Kaleigh Fitzgerald, Sean Conrad, Emily Brown, Sergio Suarez, Evie Saleh, Jabari Kenay Parker, Aaron Artrip, Matthew Jacobi, Elizabeth Jarrett, Daniel Betts,  Masha Kouznetsova και ο Nils Chertier από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Grenoble,Γαλλία.

Το έργο εντάσσεται στο  Διεθνές Φόρουμ SEA(S)2018. (http://seas.ionionartscenter.gr/) Πρόκειται για μία ετήσια διοργάνωση  διεθνούς εμβέλειας, που το 2015 ξεκίνησε το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού  και συνεχίζεται με την συμμετοχή, επιμέλεια  και ενεργό βοήθεια του Καθηγητού Haytham Nawar .  Έχει προσελκύσει στο νησί διακεκριμένους ακαδημαικούς και καλλιτέχνες , όπως τον Καθηγητή Dongoski,  που μας κληροδοτούν  διαχρονικό επιστημονικό και καλλιτεχνικό έργο .H διοργάνωση SEA(S) έχει  τη βοήθεια και συμπαράσταση των Αρχών του νησιού  αλλά και της τοπικής Κοινωνίας ,με αποτέλεσμα τη δημιουργία σε διάφορα σημεία του νησιού  σημαντικών  έργων. Η όλη προσπάθεια αποβλέπει στην σταδιακή μεταμόρφωση  του νησιού μας σε αναγνωρισμένο τόπο Τεχνών και Πολιτισμού.

Το έργο του Πόρου ξεκίνησε με πρωτοβουλία των τοπικών Αρχών και πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια όλης της Κοινότητας. Οι ντόπιοι προσέφεραν γενναιόδωρα κάθε πρακτική διευκόλυνση και κυρίως τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για τους καλλιτέχνες που εργάζονται  για εβδομάδες κάτω από δύσκολες συνθήκες .

Το Ιόνιο Κέντρο, οι καθηγητές που επιβλέπουν το έργο όσο και οι νεαροί σπουδαστές εκφράζουν την χαρά και την ευγνωμοσύνη τους για την εμπιστοσύνη, για τη βοήθεια  και για την αποδοχή του έργου τους.

Ειδικές ευχαριστίες αποδίδουν σε όλους όσους έμπρακτα τους βοήθησαν, όπως  τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια , τα καταστήματα , τους γείτονες , ακόμη και τους περαστικούς που τους ενθάρρυναν.

Από το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών & Πολιτισμού
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις