«Συνένωση Ιόνιου Πανεπιστήμιου και Α.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων»

Χαιρετίζουμε την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για τη συνένωση του Ιόνιου Πανεπιστημίου με τα Α.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων σε ένα Ενιαίο Χώρο Έρευνας και Εκπαίδευσης, δύσκολο εγχείρημα που από τη μια κατοχυρώνει την ακαδημαϊκότητα και από την άλλη θεσμοθετεί την αναβάθμισή τους.

Στο Αργοστόλι παραμένουν τα δύο υπάρχοντα Τμήματα και στο Ληξούρι δημιουργείται Τμήμα Εθνομουσικολογίας. Δεν είναι υποχρέωση μόνο απέναντι στο Ληξούρι, αλλά ευρύτερο χρέος απέναντι στην Ιστορία της Κεφαλονιάς, στους εαυτούς μας, στην αρχαιότερη Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης, στον Πέτρο Σκαρλάτο, το Διονύση Λαυράγκα, το Φώτη Αλέπορο, στους λαϊκούς οργανοπαίχτες, στην Παιδεία μας και στη μουσική μας Ιστορία.

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έπραξε το καθήκον του απέναντι στον πολιτισμό και την παράδοση των Επτανήσων και μάλιστα της Κεφαλονιάς: ανώτατο επίπεδο σπουδών, στο γνωστικό αντικείμενο που της αξίζει και της οφείλεται.

Αθήνα, 29-5-2018

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου,

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις